Bursa 60 öğrenciyi misafir etti

TAKİP ET

Balkan ülkeleriyle sıcak görüşmelerini devam ettiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sırbistan'ın Novi Pazar şehrinden gelen 60 öğrenciyi misafir etti.

Osmanlı Devleti’nin son sancağı olan Sırbistan’ın Sancak bölgesinde Novi Piyasa Medresesi’nde eğitim gören öğrenciler, Türk-İslam kültürünü yakından tanımak adına Osmanlı’ya başkentlik yapmış şehirleri gezdi.

İlk olarak Edirne’den başlayan gezi, İstanbul ile devam ederken; Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da son buldu. Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Karacaali gençlik Kampı’nda ağırlanan öğrenciler, Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Doğdukları andan itibaren ebeveynlerinden Osmanlı ve Türkiye’yi dinleyen öğrencileri Türkiye’ye getirdiklerini ifade eden Novi Piyasa Medresesi Eğitmeni Nihad Dervişeviç, öğrencilerin hayallerini yaptıkları amacıyla mutlu olduklarını ifade etti. Kendilerini ‘Evlad-ı Fatihan’ olarak hissettiklerini bildiren Dervişeviç, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kendilerine destek olduğunu belirterek, "Bursa’da olmak çok güzel bir his” dedi.