Bu ülke aşıların iki dozunun farklı olabileceğini açıkladı

TAKİP ET

Koronavirüs aşı arzının isteği karşılamaması hali ardından yeni denemeler yapan Kanada, virüs aşılarının iki dozunun değişik olma ihtimalini açıkladı.

Kanada Sıhhat Ajansı yaptığı açıklamada, ülkede Covid-19 aşılarının karıştırılmasıyla alakalı yönergelerinin değiştiğini ve Kanadalıların ikinci dozlarını değişik bir aşıyla olabileceklerini söyledi.

Kanada Sıhhat Ajansı yaptığı açıklamada, ülkede Covid-19 aşılarının karıştırılmasıyla alakalı yönergelerinin değiştiğini ve Kanadalıların ikinci dozlarını değişik bir aşıyla olabileceklerini söyledi.

”İLK DOZU ASTRAZENECA OLAN MRNA AŞISI ALABİLİR”

Kanada Halk Sihhati Kurumu, ilk doz amacıyla AstraZeneca aşısı alanların ikinci doz amacıyla Pfizer / BioNTech ya da Moderna aşısı alabileceğini söyledi.

Sıhhat kurumu, iki mRNA aşısından birini (Pfizer ya da Moderna) olan bireylerin, ikinci doz amacıyla tekrar mRNA aşısı olma ihtimalinin altını çizdi.

Kanada’nın baş halk sağlığı yetkilisi Dr. Theresa Tam verilen demeçte, “Aynı aşıyı, bilhassa aynı mRNA aşısını bulmaya çalışın ama bir sebepten ötürü bulamıyorsanız, bunların birbirinin yerine geçebileceğini düşünün” ifadelerini kullandı.
Tam, “Bu tavsiye, eyaletlere ve bölgelere aşı programlarını yönetmek amacıyla güvenilir ve etkili alternatifler sunuyor” dedi.

HER GÜN NÜFUSUN YÜZDE 1’İ AŞILANIYOR

Aşılama kampanyasına yavaş bir başlangıç yapan Kanada, son birkaç haftada kampanyasına sürat sunarak ortalama olarak her gün nüfusunun aşağı yukarı yüzde 1’ini aşıladı.

Ülkede, Moderna ve AstraZeneca aşılarındaki arz bozukluğun sürdüğü belirtilirken, Kanada Ulusal Bağışıklama Danışma Komitesi (NACI), ilk doz AstraZeneca aşısını alan bireylerin ise ikinci doz olarak AstraZeneca ya da mRNA aşısı alabileceğini söyledi.

Danışma komitesi de, Pfizer / BioNTech ya da Moderna gibi bir mRNA aşısının ilk dozunu alan Kanadalıların, aynı mRNA aşısı sahip olunan değilse ikinci dozları amacıyla başka mRNA aşısını da alabileceklerini söyledi.

Kanada bilgilerine göre, Mayıs ayının son haftası itibarıyla 13 milyon Kanadalı en az bir doz Pfizer / BioNTech aşısı alırken, ülkede 3,5 milyon Moderna aşısı ve aşağı yukarı 2 milyonu AstraZeneca aşısı uygulandı.