Bu ilçe İstiridye mantarı üretecek

TAKİP ET

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde üretime yönelik projelerle yeni bir dönem  başlatan mahalli yönetim, bu kez de istiridye mantarı üretimine başladı.

Aronya, ata tohumu, siyez buğdayı, lavanta, ipek böcekçiliği ve sahlep gibi tarımsal üretim hamleleriyle İzmit’teki çiftçilere yeni üretim alanları açan İzmit Belediyesi, şimdi de gıda değeri olabildiğince yüksek olan istiridye mantarı üretimi amacıyla kolları sıvadı.

İzmit Belediyesi, insan sağlığına büyük katkı gerçekleştiren istiridye mantarı üretmek amacıyla üretim çadırı kuruyor. İzmit Belediyesi, ürettiği istiridye mantarını hem Çınar Halk Market’te sunacak hem de İzmit’teki çiftçilere ürün detaylılığı yönünden misal olacak. Çiftçileri yeni üretim teknikleri ve ürünlere de teşvik edecek

İzmit Belediyesi, suyun öneminin daha da arttığı bugünümüzde istiridye mantarını susuz ve topraksız tarım yöntemiyle üreterek her vakit ön planda tutulan tasarruf konusu ile ilgili da yeni bir ismim atacak. Minimum insan kuvveti ve tamamıyla otomasyon sistemiyle yapılacak üretimlerde, iki aylık bir vakit diliminde yüz metrekare tabanı olan bir çadır bölümünde ortalama 2 bin 400 kilogram istiridye mantarı elde edilmesi bekleniyor.

Piyasa değeri yüksek bir ürün olan istiridye mantarı aynı zamanda  içerisinde bulundurduğu yüksek protein değeri ile de insan sağlığına olabildiğince yararlı bir ürün. İzmit Belediyesi, üretimler neticesi elde edeceği ürünlerin bir bölümünü Kardeş Eller Besin Bankası’nda bedava dağıtacak. Bir bölümünü da Çınar Halk Market ve belediyeye bağlı iştirakler üzerinden satışa sunulacak.