Bu belgeyi almayan araç süremeyecek! Son 2 gün kaldı..

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 Haziran'dan itibaren ticari vasıta sürücülerinin psikoteknik belgesinin olması zorunlu duruma getirildi. 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle psikoteknik test raporu olmayan sürücülere 1.181 lira cezai işlem uygulanacak. Hem de vasıta kullanmalarına da izin verilmeyecek.

Trafik kazalarını asgariye düşürmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafıza ve sürat denetimi gibi hallerde davranış ve reaksiyonlerini tartmak amacıyla uygulanılan psikoteknik testi, 30 Hazirandan itibaren ticari vasıta sürücülerine zorunlu duruma geliyor.

Türkiye'de trafik kazalarının yüzde 96'sının sürücü hatasından kaynaklı olması, psikoteknik testinin ne kadar mühim olduğunu bir kez daha gözleri önüne getirdi.

1.181 LİRA CEZA KESİLECEK
Trafik kazalarını asgariye indirmek amacıyla yapılan psikoteknik testi 30 Haziran 2021 itibariyle ticari vasıta sürücülerine zorunlu duruma getirildi. Son vakitlerde yükselen trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla genelge sunan İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz 2021 itibariyle psikoteknik belgesi olmayan sürücülere 1.181 lira ceza kesecek.

E-NABIZ'A DÜŞECEK
Bütün ticari vasıta kullanıcılarının Türkiye'nin 847 noktasında yer alan merkezlere 1 Temmuz tarihine kadar bu belgeyi alabilmek amacıyla sabah 08.00 ile 23.00'a kadar gidebilecekler. Vatandaşların aldıkları değerlendirme sonucu, psikiyatri doktorunun onayından sonra e-nabız rapora düşeceği öğrenildi.

psikoteknik psikoteknik belgesi psikoteknik belgesi nedir psikoteknik nedir psikoteknik belgesi nasıl alınır