Borsa mı Viop mu?

TAKİP ET

Günümüzün en popüler ve en çok tercih edilen piyasaları arasında borsa ve VİOP vardır.

Günümüzün en popüler ve en çok tercih edilen piyasaları arasında borsa ve VİOP vardır. Her daim güvenilir, kazançlı ve yasal bir sistem meydana getirdiklerinden dolayı bu alana yönelim biraz daha fazla olmuştur. Kişilerin bu alanda doğru bir tercih yapmasına neden olacak bazı farklar bulunurken, bunlar alana giriş yapmak isteyen kişilerin tam olarak doğru karar vermesine neden olacaktır.

 

VİOP Öne Çıkan Özellikleri

 

VİOP aslında bir borsadır. Çoktan seçmeli opsiyon işlemleri ve vade işlemlerinin gerçekleştiği bir piyasadır. Bu piyasada bugünden belirlenmiş olan bir fiyat, miktar ve ürün, ilerleyen tarihlerde teslim edilmek üzere vadeli sözleşme kapsamına alınır. Bunun gerçekleştiği sırada en temel amaç ise, fiyattaki dalgalanmalardan korunmak ve gelecek zamanlarda oluşan olumsuz durumlara karşı önlem almaktır.

 

VİOP türev bir piyasa olurken, alım ve satım işlemlerinin vadeli olarak yapıldığı bir piyasadır. Bu durum ise borsa ile arasındaki en büyük farkı oluşturur. Bu piyasada alınan satılan ürünün bedelleri 5’lik teminat olarak ödenmektedir. Borsa piyasasının aksine kredili alım satım kesinlikle bu alanda söz konusu değildir. Öte yandan borsanın aksine fiziki alım satım işlemleri teslimatlı uzlaşma şeklinde yapılabilir.

 

Borsa Ön Plana Çıkan Özellikleri

 

Borsa ise spot bir piyasa halinde olurken, alım satım işlemleri seanslar şeklinde gerçekleştirilir. Kredili alım satım bu alanda söz konusu olmuştur. Fiziki olarak alım-satım işlemlerinin yapılması ve ürün bedelinin en baştan ödenmesi bu piyasayı diğerlerinden ayıran konulardan biri haline gelir.

 

VIOP mu Borsa mı?

 

Borsa, uzun vadeli olarak hisse senedi konusunda oldukça iyi kazançlar elde edebileceğiniz bir piyasa halindedir. Ancak VIOP orta ve uzun vadeli yatırım alanında oldukça zorlu bir alandır. Bunun yanında tecrübeli ve tecrübesiz kişiler içinde ilgili piyasada bir ayrımın oluştuğunu belirtmek gerekir. Özellikle bu alanda profesyonel olan kişilerin daha iyi bir kazanç elde edebilmesi adına tercihini VIOP’tan yana kullanması tavsiye edilir. Ancak acemilerin bu piyasada hareket etmesi çok zordur ve bu alanda büyük kayıplara ulaşabilirler. Bu nedenle yatırımcıların kendileri için en uygun olanı iyi bir kıyaslama yaparak karar vermesi gerekir.