Bornoz Nasıl Seçilmelidir?

TAKİP ET

Bornoz çoğu insanın dolabında bulunan bir ev giyimi eşyasıdır. Çok yönlü olması ve yıl boyu kullanılmasıyla bilinir.

Bornoz çoğu insanın dolabında bulunan bir ev giyimi eşyasıdır. Çok yönlü olması ve yıl boyu kullanılmasıyla bilinir. Yıllardan beri modası geçmeden piyasada yerini alan bornoz, hiç değişmeyen güzellik ve sadelik özelliklerini korur. Bununla birlikte kaliteli çeşitlere sahip olan bornoz takımı insanların duş aldıktan sonra evlerinin içinde hayatın stresinden kaçıp, huzur bulmalarına yardımcı olur.

Farklı model ve desenleriyle ilgi çeken bornozlar, set halinde de satın alınabilmektedir. Bornoz setlerinde; banyo terlikleri, saç boneleri ve keseler gibi kullanışlı banyo ürünleri de bulunur. Kadın, erkek, çocuk ve bebek gibi her yaşa uygun çeşitler bulunur. Aynı zamanda hepsinin takım olarak alındığı aile bornoz takımı çeşitleri de mevcuttur.

Bornoz Seçimi

Bornozlar, konforuna düşkün insanların tercih ettiği rahat dış giysilerden biridir. Bazı bornozlar, havlu benzeri emici maddelerden yapılır ve kişilerin banyodan çıktıkları zaman iyi biçimde vücutlarını sarar. Aynı zamanda bütün vücutlarının hızlı bir şekilde kurulanmasını da sağlar. Bu sebeple kişiler, duş sonrası günün yorgunluğunu üstlerinden atmak için bornozla istirahat etmek isteyebilir. Bu gibi durumlar da bornoz seçiminde dikkat edilmesi gereken detayların önemini hayli arttırıyor.  

Yumuşak, emici ve rahat hissettiren bir bornoz satın almak isterseniz, bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şu şekildedir:

En iyi bornoz takımı modelleri kişilerin vücuduna uyanlardır. Bununla birlikte bornozlar, kişilerin rahat hareket edebilmelerini ve dinlenmelerini sağlamalıdır. Bu sebeple kişiler rahat edebilecekleri ölçü ve boyutları kesinlikle belirlemelidir.

Bornozun ağırlığı göz önünde bulundurulmalıdır. Bir banyo havlusu ile bornozun ağırlığı karşılaştırılabilir.

Genellikle kalitesine ve ciltte nasıl bir his bıraktığına dikkat edilmelidir.

Yumuşak olma, kuruyabilme ve kurutabilme gibi özellikler özenle incelenmelidir.

Kumaşın türü, içeriği, rengi ve stili dikkatle seçilmelidir. Vücudun kuru tutulabilmesi için emici malzemeler içeren bir ürün seçilmelidir.

Bornoz seçimi yapılırken ürün özellikleri kadar bornoz takımı fiyatları da önem taşır. Hepsine Rakip’in antibakteriyel ve antialerjik bornoz çeşitleri, kişilerin ciltleri kadar cüzdanlarına da hitap edecek biçimde sunulmaktadır.

Doğal ve Sağlıklı Bornoz Modelleri

Bornoz modellerinde en önemli avantajlardan bir tanesi, banyodan ilk çıktığınızda havlu yerini tutabilmesidir. Dokuma şekilleri ve üretilirken kullanılan malzemelere göre çeşitli sınıflara ayrılan değişik bornoz stilleri bulunur.

Pamuklu bornoz modelleri yüksek emicilik özelliği sebebiyle duş sonrası kullanım için en uygun olan ürünlerdir. Doğal ve saf yapılarıyla birlikte sağlıklı bir kullanış şekli sunarlar.

Bambu bornoz modelleri de benzer şekilde çevre dostu modellerdir ve doğallardır. Bununla birlikte bambunun su emilimi pamuk karıştırıp daha fazla artırılabilir.

Bu modeller dışında bebek kumaşı olarak da bilinen müslin kumaş kullanılarak üretilen bornoz modelleri de sağlıklı bir kullanım sunmaktadır.

Bornozlar, insanların rahatları ve yaşam tarzları için yapmış olduğu bir yatırımdır. Sizler de hayat kalitenizi artırmak ve konforunuzu üst seviyelere çıkarmak istiyorsanız bornoz takımınızı doğru bir şekilde seçmelisiniz.

bornoz nasıl seçilir