Bolvadinli Yücel Çakmaklı Cins dergisi Nisan sayısında yer aldı

TAKİP ET

Milli sinemanın kurucusu, Bolvadinli Yücel Çakmaklı Cins dergisi Nisan sayısında yer aldı

2009 Yılında yaşamını yitiren Türkiye ve Bolvadin’imizin değerlerinden olan sayısız dizi, film yönetmenliği ve senaristliği yaparak çok sayıda esere imza atan, Bolvadin’li hemşerimiz Yücel Çakmaklı Cins dergisi Nisan sayısında yeraldı. Şahkurt Emirdağlı’nın kaleme aldığı ” Yücel Çakmaklı Neyi kurtardı?” Başlıklı köşe yazısı Cins dergisinde Nisan ayı sayısında Çakmaklı, hayatı boyunca pek çok ilke imza atmasının yanı sıra farklı konuları filmleri ve hayatı işledi.

“Birleşen Yollar”, “Minyeli Abdullah”, “Diriliş”, “Kızım Ayşe” adlı unutulmayan filmlerinin ve “Kuruluş”, “Küçük Ağa”, “IV. Murat” adlı ses getiren dizilerin yönetmeni, senarist ve yapımcısı olan, Türk sinemasında “milli ve manevi değerleri sinemaya aktarma” çabasıyla öne çıkan isimlerden Yücek Çakmaklı, Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde 1937’de dünyaya geldi.

Usta sinemacı, 7 yaşındayken 4 kardeşiyle birlikte yetim kaldı. İlkokula Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı bir yurda yerleşerek başlayan Çakmaklı, 1955’te Afyon Lisesinden mezun oldu. Yücel Çakmaklı, lise yıllarında harçlığını çıkarmak üzere yer gösterici olarak Afyon sinemasında çalışırken, mesleğe ilk adımını attı.