Bolvadin Kaymakamlığı Avrupa Birliği Gençlik Projesi

TAKİP ET

Bolvadin kaymakamlığı Hazırlamış olduğu Avrupa Birliği Gençlik Projesi, Yüzlerce projeyi geçip Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulundu.

                Avrupa Birliği Ulusal Ajans tarafından akredite olan, Bolvadin Kaymakamlığı Eurodesk ofisi bir çok alanda proje çalışmalarını sürdürmektedir. Bolvadin Kaymakamlığı’nın Proje Ofisi tarafından hazırlanan “GOOD CAREER DAYS IN FUTURE" adlı Avrupa Birliği Projesi kabul edildi.  Bolvadin Kaymakamı İbrahim ÖZKAN proje yöneticisi olduğu projenin amacı, katılımcılara profesyonel hayat ile ilgili destek vererek tercih edilebilirliklerini artırmak. Doğru ve kolay kariyer seçimi yapmalarını sağlayacak desteği vermek. Mezun olduktan sonra da eğitim ailesi içinde hem “destek veren” hem de “destek alan” konumda çözüm olmaları için bağları kuvvetlendirmeye aracı olmak. Kendini tanıyan, gizil güçlerini fark eden, toplumda mesleklerin önemini bilen ve kariyerini planlayan bireyler yetiştirmektir olduğu belirtildi.

 

          Proje kapsamında yapılacak faaliyetler Bunu Sat Faaliyeti, Meslek Kartları, Speed Networking Faaliyeti, Swott Analizi, Mum Testi Faaliyeti, Marsmallow Testi, Rol Model Eğitimi, İş Görüşmesi Mülakatı, Metacognition Faaliyeti, Jobs Of The Future  Etkinliği, Kültür Şoku Faaliyeti, Mesleki İnovasyon   Faaliyeti yapılacak. Katılımcılar Türk Kültürünü terinde görüp tanıma imkanı bulacaklar.

 

           Türkiye'den 16, İspanya 6, Hollanda 6, Romanya 6, Makedonya 6, toplamda 40 katılımcı projede yer alacaktır. Katılımcılar 18-30 yaş arası gençlerden oluşacaktır. Projeye katılımda maddi imkânları sınırlı ve sığınmacı gençlere öncelik verilecektir.

 

            Çağımızda değişen dış çevresel koşullara uyum sağlama çabalarının, iş piyasaları açısından ortaya çıkardığı değişimler örgütlerin ayakta kalması ve başarılı olmasında beşeri sermayeyi geliştirmede ve daha esnek bir örgütsel yapıyı sağlamada kariyer yönetiminin önemini artırmıştır. Şüphesiz kariyer yönetimi ve planlaması, sadece örgütün ihtiyaçlarını değil aynı zamanda çalışanların ilerleme, arzu ve ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir olduğunu ifade edildi.

 

         Bolvadin Kaymakamlığı Proje Ofisi Görevlisi Ömer PEKER’in başkanlığında, proje ofisi irtibat kişisi Seray DÜZENLİ, proje materyal hazırlama uzmanı Ayşe AKPINAR tarafından proje yürütülecektir. Tarım ve Orman Bakan yardımcımız Akif ÖZKALDI, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürlüğü, AKÜ öğretim görevlisi Akif ÇAKIRER, Aselsan Proje Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü, proje yürütülmesine destek olacaklardır. Hareketlilik Nisan ayında iki haftalık olarak gerçekleşecektir.

 

         Bolvadin Kaymakamı projenin hazırlanmasında katkı sağlayan proje ofisi görevlilerine teşekkür etti.