Bolu'da Yayınlanan Bir Dergi: Dergimiz Balam

TAKİP ET

Dergicilik günümüzde yaşatılması büyük fedakarlıklar gerektiren bir meşgale olarak duruyor.

Dergicilik günümüzde yaşatılması büyük fedakarlıklar gerektiren bir meşgale olarak duruyor. Dergiler genelde pek alınıp satılmıyor. Dolayısıyla basılı dergiler bir bir kapanıyor veya internet üzerinden yayın yapmaya başlıyorlar. Bununla beraber dergiciliğin devam etmesi, insanın duygu ve düşünce dünyasının zenginleşmesi bakımından oldukça gereklidir. Bu açıdan dergiciliğin internet yayını olarak sürmesi büyük önem taşımaktadır. İnternet üzerinden yayın yapan dergilerden birisi de Bolu'da yayınlanan Balam Dergisi'dir. 

Balam Dergisi, Bolu'da öğretmenlerin yayınladığı çok güzel bir dergi. Her sayının içeriği ayrı güzel. Derginin en güzel yanı ise samimiyeti ve muhabbeti. Bu zamanda böyle temiz, böyle mütevazı fakat bu kadar dolu iş yapabilen kaldı mı, diye sorası geliyor insanın. İşte Balam her hâliyle bunun mümkün olabileceğini göstermeye devam ediyor. Grafik ve tasarımı ile yazıları hep kendine özgü olarak çıkan Balam Dergisi, elbette büyük fedakarlıklarla yayınlanıyor. 

Başlangıçta her ay yayınlanan Balam, şimdilerde iki ayda bir çıkıyor. İnternet üzerinden yayın yapan bu dergi ikinci yaşını doldurdu bile.  Üçüncü ve daha sonraki yıllarında da aynı samimiyet ve güzellikle Balam Dergisi'nin devam etmesi gönülden dileğimizdir. 

Balam Dergisi, yeni sayısının kapağında da vurgulandığı üzere yenilik, merak, vatan sevgisi, güven, çaba, saygı, sevgi, arkadaşlık ve azim duygusunun güzel bir örneğini sergiliyor. 

Balam Dergisi, internet üzerinden yayın yapıyor. İsteyen herkes dergiyi indirip rahatlıkla okuyabilir. Bu açıdan çocuklara yönelik bir dergi olan Balam, bir açıdan kendisine rahatça ulaşılmasını da mümkün kılıyor. Dolayısıyla derginin yayın yönetmeni Dr. Bayram Erden başta olmak üzere yazarların ve derginin tasarımını gerçekleştirenlerin büyük bir iş başardığını söylemek gerekir. 

Her sayısının muhabbetle, fedakarlıkla, sevgiyle bezendiğine az veya çok şahit olduğum Balam Dergisi'nin ömrünün uzun olmasını ve daha nice güzellikleri bizimle paylaşmasını dilerim.