Bölgesel Ligde Statü değişiyor mu ?

TAKİP ET

Bölgesel Ligde yer alan Hisarspor'un Kulüp Başkanı Murat Dede, TFF'nin değiştirmeyi planladığı statü hakkında konuştu

TFF, Bölgesel Amatör Lig’de statü değiştirmeyi planlıyor. Son 3 yıldır Bölgesel Amatör Lig 12 grupta oynanırken, gruplarında şampiyon olan takımlar lig sonunda play-off oynayıp 12 takımdan 9 tanesi 3.lige çıkıyordu. 3 takım ise hayallerini bir sonraki yıla bırakıyordu.TFF yapmadığı düşündüğü yeni statüye göre gruplar 12’den 9’a düşecek ve gruplarda takım sayısı artırılarak takımların daha çok maç yapmaları planlanacak. Sezon sonunda gruplarında şampiyon olan takımlar ise direkt olarak 3.lige çıkması planlanıyor.

 

DEDE, YENİ STATÜYÜ ÇOK İSTİYOR

Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluk hedefleyen temsilcimiz  Hisarspor’un başarılı Kulüp Başkanı Murat Dede  TFF’nın yapmayı planladığı statü değişikliğin yerinde bir karar olacağı görüşünde. Kararın verilmiş en doğru bir karar olacağını belirten Şahin aynı zamanda futbolcuların daha çok maç yapıp, gelişme fırsatı bulacaklarını söyledi.

 

Dede “Uygulanması düşünülen bu statü çok doğru bir karar. Hatta yabancı oyuncu kontenjanının kaldırılmasının ve düzenlenmesinin arkasındayım. Hepsine destek veriyorum.  Daha mantıklı ve doğru olan bir karar. Ligi birinci bitiren takımın play-off oynamasının hiçbir anlamı yok. Diğer liglerde yok da bu liglerde neden var? Birincilerin direkt çıkıp, ikincilerin Play-Off oynaması daha mantıklı. Güzel bir düzenleme olur. Oyuncular 5-6 ay maç yapmadan tatil yapıyorlar. Bu da oyuncuların gelişiminde iyi olmuyor. Bizlerde oyuncuları hazırlamakta sıkıntı yaşıyoruz.  Bu açıdan da iyi olur. Hem lig erken başlayıp geç biter diğer ligler gibi. Daha yararlı ve faydalı olacağını düşünüyorum. Uygulanması süper olur” dedi.

 

TARAFTARIMIZA ŞAMPİYONLUK COŞKUSUNU YAŞATACAĞIZ”

Statü değişikliğinin Hisarspor olumsuz bir etkiye sahip olamayacağını vurgulayan başarılı Hisarspor’un Kulüp Başkanı Murat Dede, “Bizi hiç kimse, herhangi bir statü değişikli, yabancı sayısının kalkması  etkileyemez. Biz her türlü önlemimizi aldık. Öyle bir takım yapıyoruz. Bu sene işimizi şansa bırakmadan şampiyon olacağız. Taraftarlarımıza o mutluluğu yaşatmak istiyoruz inşallah” dedi.