Böcek İlaçlama Şirketi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

TAKİP ET

Ülkemizin birçok bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız özellikle bahar ayları sonrasında böcek, haşere sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

Böcek İlaçlama Şirketi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genellikle nemli ve karanlık ortamları yuva olarak seçen bu canlılar, şehir ortamında kolay yiyecek bulabilecekleri iş yeri depoları ya da evlerde kiler, tavan arası gibi bölgelerde yoğunlaşabiliyorlar.

Periyodik İlaçlama

Yetkililer sağlık sorunlarına yol açabilen bu canlılarla karşılaşmak istemeyen iş yerlerine periyodik ilaçlama uygulamalarını öneriyorlar. Tabi böcek ilaçlama işi için yardım alınan şirketi doğru biçimde tespit etmek de çok önemli bir konu olarak gösteriliyor.

Uygun görünen fiyatlarla ilaçlama işini üstlenebileceklerini söyleyen firmalar, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından insan sağlığına zarar vermediği onaylanan ilaçları kullanmayabiliyorlar. Üstelik haşere türüne uygun kimyasallarla ve yöntemlerle yapılmayan böcek ilaçlama uygulamaları, genellikle sorunun ortadan kalkmasını sağlayamayan uygulamalar oluyor. Bu tip firmalar genellikle periyodik ilaçlama hizmetini vermeye yanaşmıyorlar ama yine de dikkatli olmakta fayda var. Peki, böcek ilaçlama firmasını belirlerken nelere dikkat edilmeli?

Böcek İlaçlama Şirketinde Olması Gereken Özellikler

İlaçlama şirketinin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verilen ve diğer yeterlilik belgelerine sahip olan bir şirket olmasına dikkat etmelisiniz.

Şirketlerin teklif ettikleri fiyatlar arasında önemli bir farklılık olmadığından, eğitimli personele ve uygun ekipmana sahip olan, geniş bir servis ağı için yatırım yapmış olan ve çeşitli iletişim araçlarıyla kolay biçimde ulaşılan bir firmayı seçmeniz uygun olur.

Örnek vermek gerekirse, İstanbul’un her iki yakasında da hizmet veren, bir saat gibi kısa süre içinde ilaçlama yapılacak alan ulaşan-keşif yapan, periyodik ilaçlama hizmeti sunan ve sonuç garantisi veren bir firmanın talep ettiği ücret ile “merdiven altı” çalışan bir şirketin talep ettiği ücret arasında sadece 10-20 TL fark bulunduğu söylenebilir.