Bocce Turnuvası'nda Şampiyon Uşak !!!

TAKİP ET

Kulübümüz Afyonkarahisar Şubesi ve Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ' Bölgesel Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası"nın şampiyonu Uşak Huzurevi oldu.

Sandıklı’da düzenlenen Turnuvaya  11 ilden Bakanlığımıza bağlı  16 farklı huzurevinde kalan 96 oyuncu katıldı. Turnuvanın ilk gününde 28 karşılaşma oynandı. Finalde, Fethiye Huzurevi'ni 13-8 yenen Uşak Huzurevi şampiyon oldu. Fethiye Huzurevi ikinci, Sandıklı Huzurevi üçüncü, Turgutlu Huzurevi ise dördüncü oldu. 



3 gün süren Turnuvamızda yetişkin gençlerimiz birbiriyle tanıştı, kaynaştı  ve yeni dostluklar kurdu. Gurup maçlarında daha önce yapılan maçlarında rövanşı sağlanarak yenilgi ve galibiyetlerin büyük heyecanı yaşandı.



Genel Başkanımız Gürdal Gümüş, yaptığı konuşmasında  "Bugün itibariyle Avrupa'nın en geniş bocce ligini 700 lisanslı oyuncumuzla kurmuş bulunmaktayız. Artık hem ulusal hem de uluslararası arenada söz sahibi olmuş bir aileyiz. Mayıs ayında da 44 ilden 78 huzurevinin katılımı ile deplasmanlı olarak Türkiye Bocce Ligi'ni başlatacağız. Buradaki turnuvaya katılan tüm takımlarımız lige katılacak." dedi. 



Sandıklı'da böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çöl, "Çok güzel, çekişmeli bir turnuva gerçekleşti. Sizlerin enerjisi bize heyecan ve mutluluk kattı. Bundan sonra da güzel ve mutlu günler sizin olsun" diye konuştu.



Şampiyon olan Uşak Huzurevi'nin ve turnuvanın en yaşlı oyuncularından 73 yaşındaki Sami Özdemir,
"Son birkaç sene içinde çıkan bu bocce oyununu öğrendim. Bocce turnuvasına katılmak bizi mutlu ediyor. Yeni arkadaşlıklar kuruyoruz. Arkadaşlarımız arasındaki diyalogumuz güzel. Komşu illerimiz arasındaki huzurevi sakinlerimizle de tanışmış oluyoruz. Stres atıyoruz. Bu bocce oyunu bizi oyalıyor. Yaşlılar için güzel bir etkinlik." Şeklinde duygularını dile getirdi.



Konuşmalar ardından protokol üyeleri tarafından turnuvaya katılan yetişkin sporculara madalyaları ve dereceye giren takımlara kupaları takdim edildi.



Programa, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, İl Genel Meclis üyeleri, ASP İl Müdürlüğü çalışanları, ASP Gençlik ve Spor Kulübü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


 
Turnuvanın ardından Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım turnuvada dereceye giren yetişkin sporcularımızı  makamında kabul etti. Ziyarette sporcularımıza  Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Genel Başkanımız  Gürdal Gümüş,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Genel Koordinatörümüz Özcan Gül de eşlik etti.


 
Ziyaret sırasında Vali  Yıldırım’a Turnuva hakkında bilgi aktarımında bulunuldu.


 
Bocce turnuvasına ev sahipliği yapmaktan memnun olduğunu belirten Vali Aziz Yıldırım, baş tacı yaşlılarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmeleri için her türlü imkânın seferber edildiğini, moral ve motivasyonu artırıcı bu tür oyunların yapılmasının yaşlılarımız için çok faydalı ve yerinde olduğunu söyledi. Turnuvaya katılan tüm yaşlılarımıza sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulunan Vali Yıldırım turnuvada derece alan huzur evi sakinlerini teker teker tebrik etti.