Bizi denize ittiler, soğuk sularda ölümü gördüm

TAKİP ET

Ege Denizi'nde ölümle burun buruna gelen, Hasan ve Hüseyin adında ikiz bebeklerini sağlıkla kucağına alan Zeynep Samua, 'Hamile halimizle bizi denize ittiler, soğuk sularda ölümü gördüm

Türk Sahil Emniyet ekipleri bizi kurtardı. Türk hükümetine ve bebeklerimi dünyaya getirdiğim hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 20 gün evvelce eşleriyle bir arada tekneyle Ege kıyılarından Yunanistan’ın Sisam Adası’na geçtiğimiz Zeynep Samua ve Fatıma Ba, yanındaki başka düzensiz göçmenlerle bir arada Yunan öğeleri aracılığıyla yakalandı. Burada şahsi eşyalarına el eklenilen ve şiddete maruz kalan düzensiz göçmenler, korumasız bir can salıyla Türk karasularına doğru itilerek ölümle baş kafaya bırakıldı.

Türk Sahil Emniyet Komutanlığı ekiplerince kurtarılan ve ilk müdahalenin sonrasında İl Göç İdaresi’ne teslim edilen göçmenlerden Zeynep Samua ve Fatıma Ba’nın hamile bulunduğu anlaşılınca Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. 34 haftalık hamile Zeynep Samua ikiz bebek, aynı odayı paylaştığı Fatıma Ba ise bir kız çocuğu dünyaya getirdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, doğum yapan anneleri ve dünyaya yeni gözlerini açan bebekleri ziyaret ederek işlemiş olsun dileklerini iletti.