Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Aksaray'a hayırlı olsun!

TAKİP ET

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İleri seviye, çağdaş ve biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi amacıyla Avrupa Birliği Delegasyonları ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile mutabakata vardıklarını söyleyerek yeni tesisin müjdesini sosyal medyadan vatandaşlara duyurdu.

Aksaray hastane bölgesinde meydana gelen kötü kokulardan sıkça talep aldıklarını dile getiren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer," Aksaray Türkiye’de Atık Su Toplama Tesisi olmayan seyrek illerden bir tanesidir " dedi.

Bakan Dinçer, "Yaklaşık 2 gündür şehrimizde tespit edilen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşar Sn. Laurent Guirkinger'e Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Elif Torcu Özden, Arif Karbak, Cenk Yılmazer, AB Mali Yardımları Dairesi Başkanı IPA Direktörü Dr. İsmail Raci Bayar, ve Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığından Şube Müdürü ve uzmanlarımızla araştırmalarda bulunduk. Konuyu bütün detayları ile kendilerine ilettik. Ve kendileri ile mutabakata vardık. İleri seviye Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’mizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.