Birini Öldürmenin Cezası Nedir?

TAKİP ET

Bir cana kıymanın cezasının bilinmesi gerekiyor. Bu başlık altında Ankara cinayet avukatı olarak sizlere cinayetten söz edeceğiz.

Bir cana kıymanın cezasının bilinmesi gerekiyor. Bu başlık altında Ankara cinayet avukatı olarak sizlere cinayetten söz edeceğiz.

Cinayet, bir insanın başka bir insanı bilerek öldürmesi anlamına geliyor. Bu doğrultuda öldüren kişi katil oluyor. Katil olan bir insanın alacağı ceza yaptığı işe göre değişiklik gösteriyor. Yani doğrudan öldürmekle dolaylı yoldan öldürmenin cezası farklı. Ayrıca örgüt ile beraber bu işi yapmak için de ayrı cezalar bulunuyor. Bu içeriğe her bir bilgiyi sığdırmak mümkün olmayabilir. Bundan dolayı en doğru bilgiye ulaşmak adına ve sorularınız için Ankara avukat ile iletişim kurmanız tavsiye edilir.

Birini Öldürmenin Cezası

Bir insanı öldürmenin cezası TCK’nın 81. maddesinde belirtilmiş durumda. Bir insanı bilerek öldürmek müebbet hapis cezası anlamına geliyor. Müebbet, ömür boyu alınan bir ceza. Bunun yanı sıra koşullu serbest bırakılma durumunda ise 24 yıllık hapis cezası alınır.

Nitelikli İnsan Öldürmenin Cezası

Nitelikli bir şekilde insan öldürmek ağırlaştırılmış müebbet cezası almaya sebep olur. Ağırlaştırılmış müebbet, yüksek güvenlikli bir ortamda cezanın gerçekleştirildiği bir ortam anlamına geliyor. Bu ortam daha kısıtlı bir şekilde yer alıyor.

Bir insan, aşağıdaki suçlardan birini işleyerek şahıs öldürdüğü durumda ağırlaştırılmış müebbet cezası almış oluyor.

Tasarlama

Eziyet çektirme veya işkence

Yangın, bombalama, nükleer bomba ve bu gibi sebepler

Aile arasında birini öldürme

Çocuk, bebek veya hasta birine karşı cinayet işleme

Kadına karşı cinayet

Kamu görevini yerine getiren bir kişiyi öldürme

Suçu gizleme ve delilleri ortadan kaldırma

Bir suçu işleyememekten duyulan öfke

Töre gereği öldürme

Kan gütme

Bu gibi nedenlerle birini öldürmek ağırlaştırılmış müebbet demek. Ankara cinayet avukatı bu gibi davalar için en iyi şekilde ipuçlarını toplayarak işini tamamlar.

Örgüt Kurarak Cinayet İşlemenin Cezası

Cinayet işlemenin yanı sıra örgüt ile beraber cinayet işlemenin farklı cezası bulunur. Örgüt lideri ve örgüt üyesi farklı cezalar alır. Din, dil ırk veya milli değerleri yok sayarak bu grup üyelerini öldürmek veya bu insanlara işkence yapmak soykırıma girer. Bu gibi durumlarda örgüt liderine verilecek olan ceza 10 ile 15 yıl arası hapis cezası olur. Örgüt üyeleri için ise 5 ile 10 yıl arasında ceza verilir.

Yanlışlıkla İnsan Öldürmek

Bilinmesi gereken bir diğer şey yanlışlıkla birini öldürmek. Ankara avukat üyeleri, ağır ceza avukatı olarak bu alanda tecrübeli insanlar olmakta. Eğer bir insan, yanlışlıkla başka birini öldürürse bu durumda 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası alır. Eğer birden fazla insanı öldürürse veya yaralar ise bu sebeple 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Yani hatayla bir insanı öldürmenin veya yaralamanın cezası bilerek öldürmeye göre daha hafif.