Bir Dolandırıcının Sonu: Afyonkarahisar'da 16 Yıl Hapisle Aranan Dolandırıcı Yakalandı

TAKİP ET

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından gerçekleştirilen bir operasyonun ardından, bankaları ve bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapan ve aleyhinde 16 yıl 52 ay hapis cezası bulunan K.A. isimli şahıs Yeşilçat Köyü'nde yakalandı.

JASAT'tan Şehit Emrah AKALAN-JASAT MERCEK Operasyonu

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT timi ve Dinar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 23 Ekim 2023 tarihinde birlikte düzenlediği ve Şehit J.Asb.Üçvş. Emrah AKALAN-JASAT MERCEK Operasyonu adını verdikleri operasyon sonucunda, bilişim sistemlerini ve banka kanallarını taktik olarak kullanarak yaşamını sürdüren K.A. isimli şahıs, Dinar ilçesi sınırları içerisindeki Yeşilçat Köyü'nde yakalanarak adli tahkikatın başlatılması için yetkililere teslim edildi.

Dolandırıcılık Suçu Sonucu 16 Yıl Hapis Cezası Aldı

Toplamda 3 dolandırıcılık suç kaydına ulaşılan K.A.'nın, bilişim sistemlerini ve banka ya da kredi kurumlarını kullanarak dolandırıcılık yapma suçlarından dolayı tutuklandığı ve toplamda 16 yıl 52 aylık hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi. Böylece, K.A.'nın gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri son buldu.

 Tutuklandı ve Cezaevinde Yerini Aldı

Emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na yerleştirildi. Sonuç olarak, uzun süredir aranan dolandırıcı K.A.'nın adil süreç başlatılarak toplumu tehdit eden dolandırıcılık eylemlerinden dolayı hapis cezası verildi.

dinar haber dolandırıcı afyon jandarma afyonkarahisar