Binance hesabı nasıl açılır? İşte detaylar!

TAKİP ET

Günden güne hızla büyüyen kripto para piyasalarında önde gelen firmalardan biri olan Binance'de nasıl hesap açabilirsiniz? Hesap açarken nelere dikkat etmeliyiz.? Binance'de kullanıcı adaylarının merak ettikleri ve bilinmesi gerekenleri haberimizin detayında sizler için derledik.

Birçok kullanıcı google arama motorunda Binance hesabı nasıl açılır diye araştırmaya başladı. İşte Binance hesabı açmadan önce bilmeniz gerekenler

Para Yatırma Yöntemi
Binance’e para yatırıp kripto para alabilmek için karşımızda iki farklı seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden ilki birçok kişinin bildiği EFT ve Havale yöntemleridir.
EFT ya da Havale yaparak bakiye yüklemek istiyor isek, binance hesabı açtıktan sonra, bir de TrBinance hesabı açmanız gerekmektedir. İlk başta zor gibi düşünülsede işlemi uyguladığınızda ne kadar basit olduğunu sizde göreceksiniz. 

TRBİNANCE HESABI AÇMAK
TrBinance, Binance’in Türkiye’de kurduğu yerel bir kripto para borsasıdır. Eğerki para yatırmak istiyorsak ilk yapmanız gereken TrBinance hesabımıza kullanmakta olduğumuz banka aracılığı ile kendi adınıza para transferi yapmaktır.

Bu işlemi yaptıktan sonra yüklediğimiz TL bakiyemizi USDT gibi kripto paralara dönüştürerek, Binance hesabımıza paramızı gönderebiliriz.

KREDİ KARTI KULLANARAK PARA YATIRABİLİRİZ
Binancede bir diğer para yatırma seçeneği ise ise kredi kartımızı kullanmaktır. Bu işlemi yapmak için TrBinance hesabına gerek bulunmamaktadır. Direkt olarak Binance üzerinden kredi kartı kullanarak para yatırabiliriz.



Binance Para Çekme Yöntemi
Binance'de para çekmek için TrBinance hesabınımızın olması şarttır. TrBinance’in açılışı internet sitesi üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir nokta vardır. Hem para yatırırken hem de para çekerken kendimize ait bir banka hesabı kullanmamız gerektiği zorunluluğudur. Bir başkasına ait banka hesabı kesinlikle kullanmamalıyız. 

Binance hesabımızı açtıktan sonra, Binance talebimiz üzerine otomatik olarak TrBinance hesabınımızda açabiliyor.

Komisyon Ücret Detayları
Binance’de, Paribu ve bu gibi diğer tüm borsalar, kullanıcılara verdiği hizmet karşılığında bir kazanç elde ederler. Hiçbir borsa aracı kurumu herhangi bir ücret almadan kullanıcısına hizmet vermez. Peki aracı kurumlar kazancı nasıl elde edecekler? Bunun tek bir cevabı var, bu da alım satım yaparken bizlerden aldığı komisyon ücretleriyle bu hizmeti verirler. 

Bu komisyon ücretlerinin oranları yapılan işlem hacmine göre farklılıklar göstermektedir. Sürekli alım satım yapmak kar gibi görünsede bazen yüksek tutarlarda komisyon ücreti ödemek durumunda kalabiliyoruz. 

BNC'YE SAHİP OLMAK
Komisyonum indirimli olsun diyorsanız, burada yapmanız gereken BNB’ye sahip olmak. BNB, Binance’in kripto para birimi ve Binance, BNB’ye sahip olan kullacılarına belirli oranlarda komisyon indirimi sağlamaktadır. 



TrBinance ve Binance’in Farkı nedir? 
Yukarıda sizlere TrBinance’den de bahsetmiştik. Birçok kişi bu farkı merak ediyor. Binance, tüm dünyaya hizmet veren bir kripto para borsası. Yani global bir hizmet veriyor. Ancak kripto para yatırımcıları daha sonra kripto paralarını, reel paralara dönüştürmek isteyebilir. İşte bu ihtiyaçtan ötürü Binance, 2020 yılında Türkiye’de TrBinance isimli bir borsa kurdu. Bu borsa aracılığıyla kullanıcılarına direkt olarak para yatırma ve çekme hizmeti sunuyor.
Ancak Türkiye'de hizmete giren TrBinance, Binance Global’in sunduğu tüm hizmetler bulunmuyor.

Şimdi sizlere Binance hesabı nasıl açılır bunu anlatmaya çalışalım

İşlem 1: Binance’in Web Sitesine Gidin

İlk atmanız gereken işlem Binance’in web sitesini gitmek. Binance'in web sitesine giderek,  sağ üst köşede yer alan kayıt ol butonuna tıklayalım

İşlem 2: E-posta adresinmizi girerek şifre belirleyelim

Şifremizin çok güvenilir bir şifre bulunduğuna emin olmalıyız. Harf, rakam, noktalama işaretleri, ufak harf, büyük harf bunların hepsini kullanmanız şifrenizin zorluk derecesini arttıracaktır.

Bu verileri girdikten sonra Binance mail adresinizi doğruluğunu sağlamanız amacıyla, size bir e-posta gönderecek. Bu mail’de yer alan kodu girerek hesaplarınızı ilk aşamada doğrulayabilirsiniz.

İşlem 3: Bizlerden İstenen Bilgileri Doğru Bir Şekilde Tamamlayalım

2. işlem de tamam, mail adresinizi doğruladınız. Artık hesaplarınızın hukuki sahibinin siz olduğunu kanıtlama aşamasındayız

Kimlik bilgilerimizi Binance ile paylaşmak zorundayız. Bu hal kripto para borsalarına gönderilen talimatlar neticesinde mecburi duruma geldi. Yani Türkiye’de hizmet veren bütün borsalar hesabın sahibini, iyice tanımalı.

Kimlik kartınızın ön ve arka yüzünün fotoğrafını çektikten sonra, ev adres gibi verileri de doğru bir şekilde girmelisiniz.

En son ismimda da borsalar sizden, size ait bir selfie ya da yüzünüzün fotoğrafını istiyor. Çünkü hesabın kime ailt bulunduğu bilinmek zorunda.

Bu işlemleri hallettikten sonra Binance’in gönderdiğiniz bulguların doğruluğunu onaylaması amacıyla bir vakit beklemelisiniz.

İşlem 5: Binance Hesabımız Hazır!

Bundan sonra yapmanız gereken ise hesaplarınıza, kripto para sahibi olabilmek amacıyla bakiye yüklemek.

binance hesabı silme binance hesabına para yatırma binance hesabı nasıl açılır binance hesabından başka binance hesabına transfer binance hesabından para çekme