Beylikdüzü Anaokulu

TAKİP ET

Bir çocuğun zihinsel ve bedensel becerilerini geliştirmesi için oyuna ve bilgiye ihtiyacı vardır ve bunlar çocuk büyürken birlikte verilmelidir.

Bir çocuğun zihinsel ve bedensel becerilerini geliştirmesi için oyuna ve bilgiye ihtiyacı vardır ve bunlar çocuk büyürken birlikte verilmelidir. Anaokulu çağındaki bir çocuğun algılarının çok  açık olması nedeniyle, nasıl bir eğitim verirseniz, ondan bu şekilde verim alırsınız. Dolayısıyla bu yaşlardaki çocuğa verilen eğitime dikkat etmek gerekir. Beylikdüzü anaokulu

 

Anaokulu seçimi bu noktada hem çok önemli hem de dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Çocuk anaokulundan tam anlamıyla verim aldığında bilinçli bir şekilde ilkokula başlar ve eğitim hayatında büyük bir mesafeyi daha kolay katedebilir. Anne ve babalar, anaokulu seçerken mutlaka iyi araştırma ve gözlem yapmalıdır. Kulaktan dolma bilgilerle okulların eğitim sistemiyle ilgili yargıya varıldığında çocuğun hayatı etkilenir. Hem çocuğun hem ebevyenlerin istekleri ve beklentileri anaokulu seçerken mühim unsurladır.

 

Bu unsurların bir okulda tam anlamıyla olup olmadığı da internet ve medya reklamlarıyla da belirlenmediği de elbette çok açıktır.  Anaokulu ziyaretini çocuğunuzla birlikte yaptığınızda çocuğunuz nasıl bir ruh hali içerisinde, keyifli bir gün geçiriyor mu? Bunlar o ortamda bulunurken, çocuğun mutlu olup olmadığını anlamaya yarar. Personel ve öğretmenler ziyaret esnasında sizin çocuğunuza ve okul saatleri içerisinde diğer çocuklara nasıl davranıyor, onlara olan yaklaşımları nasıl bunlar çocukların ve ebeveynlerin dikkat ettikleri kıstaslar olmakla beraber seçim yaparken akıllarında soru işareti bırakmayan seçenekleri tercih etmeleri için sinyal veren ipuçlarıdır.

 

Anaokuluna ulaşımın nasıl sağlandığı, ev ve okul arasındaki mesafe hem veliler hem de çocuklar için ileride sorun teşkil edebilir. Bu nedenle eve-okul arası mesafenin daha kısa olduğu okullar seçim yaprken öncelikli olmalıdır. Beylikdüzü anaokuluna ayrılabilecek bütçe bu seçimi yaparken yine ailelerin öncelikli kıstaslarından biridir. Hem bütçeye uygun hem de çocuğun iyi eğitim alabileceği anaokulları ilk tercih olmalıdır.

 

Sınıflarda bir öğretmene en fazla altı öğrenci, gruplar büyükse 12 öğrenci düşmelidir. Öğretmenin daha fazla öğrenciye eğitim vermesi, eğitim kalitesini düşürür. Anaokulu tarafından velilere çocukla ilgili geri dönüşler ne sıklıkla yapılıyor? Çocukların durumları konusunda veliler ne kadar haberdar? Bunlar mutlaka araştırılmalı, bu konuda velilere personel ve öğretmenler tarafından güven verilmelidir.

 

Okulda çocuklar için spor salonları, büyük bahçeler mevcut olmalı, ayrıca müzik, sinema, okuma, dans odaları, bilgisayar sınıflarıyla da çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri de desteklenmelidir.

http://www.beykentyapaanaokulu.com/