Beşiktaş 10 kişi kaldı, geri dönerek kazandı

TAKİP ET

Süper Lig'in 27. haftasında, Fenerbahçe ve Beşiktaş Kadıköy'de karşı karşıya geldi.

Süper Lig'in 27. haftasında, Fenerbahçe ve Beşiktaş Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Derbi maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda 10 kişi kalan Beşiktaş, geriye düştüğü maçı 4-2 kazanarak üç puanın sahibi oldu. Türk futbol tarihinde 357. kez oynanan bu mücadele, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde nefes kesici bir atmosferde gerçekleşti.

Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı ancak Beşiktaş, ikinci yarıda üst üste bulduğu dört golle maçı lehine çevirdi. Valencia'nın 41. dakikada attığı penaltı golüne, Cenk Tosun 58 ve 62. dakikalarda, Nathan Redmond 76. dakikada ve Vincent Aboubakar 90+1'de yanıt verdi. İrfan Can Kahveci'nin 90+5'teki golü ise skoru belirleyen son gol oldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 54 puanla kaldı ve Beşiktaş 52 puana yükseldi. Beşiktaş, liderlik yarışında geride kalmaya devam etti ancak farkı iki puana düşürerek hala şampiyonluk yarışında yerini korudu. Sezonun ilk yarısında Vodafone Park'ta oynanan mücadele 0-0'lık bir beraberlikle sonuçlanmıştı.

Maçta dikkat çeken diğer istatistikler ise şöyle: Fenerbahçe'nin Enner Valencia, 2007-2008 sezonundan itibaren üst üste altı Süper Lig maçında gol atan ilk oyuncusu oldu. Beşiktaş'ın Cenk Tosun ise, 10 kişi kalmalarına rağmen 58 ve 63. dakikalarda attığı gollerle kariyerinde ilk kez Fenerbahçe ağlarını havalandırdı. Nathan Redmond ise ceza sahası dışından attığı golle maçın yıldızı oldu.

Beşiktaş Fenerbahçe fenerbahçe beşiktaş