Bayram Namazı Afyon Zafer Meydanında kılındı

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da düzenlenen organizasyonda bayram namazı Zafer Meydanında kılındı. Bayram coşkusunun ilk adımı Afyon Zafer Meydanı'nda kılınan namazla manevi bir doruğa ulaştı. Bayram namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hijyen, mesafe ve maske kurallarına titizlikle riayet edilen bayram namazını İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından kıldırdı.

Bayram namazına Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namazın ardından çocuklara hediyeler takdim edilirken, vatandaşlara da Belediye tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bayramların milli birlik ve beraberliğimizim pekiştiği, sevgi ve muhabbet bağlarıyla günümüze taşındığı müstesna zaman dilimlerinden biri  olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, başta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayır ve iyilikler getirmesini diledi. Bayramın mazlum coğrafyada zulüm gören kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını temenni eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, milletçe sevgi ve hürmetin, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, örf ve adetlerin yeniden hatırlandığı bu müstesna zaman dilimlerinden birini daha karşılamanın heyecanını paylaştıklarını söyledi.

Başkan Zeybek; “Bayram, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin tavan yaptığı günlerdir. Allah, bu birliktelik ve beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim; ülkemiz üzerinde farklı emeller güdenlere fırsat vermişin. Zulüm altında inleyen mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize de bayramların kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ülkemiz olarak huzurlu bir bayram sabahına daha ulaşmanın mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek ise “Gizemli Şehir Afyonkarahisar’da bir bayram sabahına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde huzur ikliminde bir bayram sabahı daha Belediye Başkanımızla, daire amirlerimizle, halkımızla birlikte iç içe kaynaşarak bayramı kutlamanın mutluluğu içindeyiz. İlimizde  gerek Belediyemiz gerekse kurumlarımızın yatırımlarıyla  her geçen gün gelişmekte. Bunlar bizim sevincimiz. Ancak yüreğimizi burkan olaylarda var. İslam aleminin dünyada yaşadığı sıkıntılar bizleri üzmekte. Dileğimiz o ki; İslam aleminin çektiği sıkıntıların bir an önce son bulması” dedi.



afyon bayram namazı afyon bayram namazı vakti afyon zafer meydanı afyon haberleri