Başkan Fatma Arzu İzgördü: Erken yaşta evliliklerinin önüne geçilmesi gerek

TAKİP ET

Türk Eğitim Sen Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yoğun bir katılımla bir araya geldi. Kadın Komisyonu Başkanı Fatma Arzu İzgördü, eğitimli nesiller yetiştirilerek, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, erken yaşta evliliklerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi Kadın Komisyon üyeleri günlerini kutlamak için bir araya geldiler. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği programda konuşan Türk Eğitimsen Şube Başkanı Muhtar Demirci, kadınların gününü kutladı. 

Programa yoğun bir katılım oldu
Türk Eğitim Sen Kadın Komisyonu Başkanı Fatma Arzu İzgördü, günümüzde gerek iş gerekse sosyal yaşamda kadınların hakkettikleri muameleyi göremedikleri, sorunlarıyla baş başa bırakıldıklarını, şiddete ve hatta kadın cinayetlerine maruz kaldıklarını belirtti. İzgördü, konuya karşı daha duyarlı davranılması, eğitimli nesiller yetiştirilerek, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, erken yaşta evliliklerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. İzgördü, 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anarak konuşmasını sonlandırdı. Kadınlar daha sonra gönüllerince eğlendiler.