Başkan Erbaş, İftar Meclisi programına katıldı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir tv kanalında yayınlanan İftar Meclisi programına video konferans sistemi ile katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2021 senesi Ramazan ayı ilişkisini dünyanın yaşamış bulunduğu salgına ilgi çekmek amacıyla ‘Şifa Ayı Ramazan’ olarak belirlediklerini söyledi.

Ramazan ayının başlı başına deva bulunduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Oruç bir devadır. Allah Resulü Efendimiz, ‘Oruç tutunuz deva bulunuz’ buyuruyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi yönünden orucun büyük bir katkısı var.” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’de, ‘Namaz, insanı tüm kötülüklerden alıkoyar’ buyurulduğunu hatırlatarak, “Kötülükler hastalıktır. Kötülüklerden uzaklaşmak bir devadır. Oruç, zekat bir devadır. Üstat Cemil Meriç diyor ki, ‘Namazı olan bir toplumda psikolojiye, zekatı olan bir toplumda da sosyolojiye gereksinim yoktur.” Namaz insanın ruhunu diri tutuyor. Zekat da toplumu diri tutuyor. Zekat mükellefi kardeşlerimizin zekatı vererek, yoksul fukaranın, acayip gurebanın, mazlumun, mağdurun yanısıra yer alması sıhhatli bir toplumun oluşması amacıyla çok önemlidir.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da İsrail’in yapmış bulunduğu saldırılarla alakalı dşayetlendirmede tespit edilen Başkan Erbaş, “Bugün dünyanın gözü önünde öyle büyük katliamlar gerçekleşiyor ki, şayet soykırım arıyorsa insanlar onlara baksınlar. Irak’a, Suriye’ye, Arakan’a baksınlar. Myanmar’daki Müslümanların nasıl katliama uğradığına baksınlar. Düşünebiliyor musunuz, Mescid-i Aksa’da insanlar namaz kılarken İsrail’in zulmü ile karşı karşıyalar. Buradan onlara selam olsun diyorum. İnşallah biz Müslümanlar, ‘Hepiniz Allah'ın ipini sımsıkı sarılınız, ayrılıp bölünmeyiniz.” emr-i ilahisi doğrultusunda hareket edip bir ve birlikte bulunduğumuz vakit bu zulüm bitecektir. Tüm dünya Müslümanlarını birlik ve birlikteliğe çağrı ediyorum.” dşayetlendirmesinde bulundu.