Bakan Yanık: Türkiye'nin çocuk profilini çıkaracağız

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye'nin çocuk profilini çıkaracağız. Bu göstergeler çocuk refahının izlenebilmesi ve onlara yönelik politikaların hazırlanması konusu ile alakalı bize yol gösterici olacak" dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk refahı göstergeleri oluşturulacağını, bu nedenle bakanlığın koordinesinde Türkiye Çocuk Araştırması Projesi hazırlandığını söyledi.

Bakan Yanık, 2 sene süreli olarak plan edilen inceleme kapsamında eğitim, sağlık, güvenlik, hayat ve etraf koşullarıyla alakalı konularda çocuk profilinin meydana konulabilmesi amacıyla saha çalışmaları yürütüleceğini ve veri kayıt deseni oluşturulacağını kaydetti. Araştırmayla sahip olunan hal analizi yapılacağını ifade eden Yanık, bütün bakanlıklardan çocuklara sundukları hizmetlere dair bilgilerin istendiğini bildirdi.

Bakan Yanık, "Bu çalışmalarla Türkiye'nin çocuk profilini çıkaracağız. Elde edeceğimiz bilgiler tarafında çocuklarımız amacıyla refah göstergeleri oluşturacağız ve bu göstergeler çocuk refahının izlenebilmesi ve onlara yönelik politikaların hazırlanması konusu ile alakalı bize yol gösterici olacak. Araştırmayla çocuklarımıza dair sahip olunan bilgiler ve saha çalışmaları sonunda elde edilecek bilgiler ışığında eğitim, sağlık, güvenlik, etraf ve hayat koşullarına dair çocuk refahı, iyi olma durumu göstergelerini oluşturacağız. Bu tarafta çocuklarımızın refah seviyelerinin yükseltilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.