Bakan Tekin'den CHP'ye Ağır Suçlama: "Delege Oyları Satın Alındı"

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP'nin 2023 Kasım'daki kurultayında delege oylarının satın alındığını iddia etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP'nin 2023 Kasım ayındaki kurultay sürecine ilişkin ağır suçlamalarda bulundu. Tekin, delegelerin oylarının satın alındığını ve bu sürecin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yönetildiğini öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in utanmaz yalancılık ifadelerine yanıt veren Tekin, Gerçek utanmaz yalancılık nedir, size göstereyim diyerek iki iddia ortaya attı.

İstanbul'un Kaynakları Kullanıldı İddiası

Tekin'in iddialarına göre:

CHP'nin 2023 Kasım kurultayında delege oyları satın alındı

Bu süreç İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yönetildi

İstanbulluların kaynakları bu amaçla kullanıldı

Bakan Tekin, Özel'in oturduğu koltuğun belediye imkanlarıyla delege satın alan bir kişinin eliyle şekillendiğini savundu.

Özel'e Açık Çağrı

Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e açık çağrıda bulundu:
Önce bu ciddi iddialara cevap versin. Bu koltuğa hak ederek mi geldi, yoksa siyasi mühendislik ve delege pazarlıklarıyla mı? Bunu kamuoyuna açıkça anlatsın.

Bu açıklamalar, siyasi gündemde yeni bir tartışma başlatırken, CHP tarafından henüz bir yanıt gelmedi.