Bakan Selçuk'tan 'Okulları açıyoruz' paylaşımı yaptı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitime geçişin detaylarına ilişkin genelde yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından okulları açıyoruz etiketiyle yaptığı paylaşımda, yerinde karar sürecinde eğitim kurumlarının açılma ve uygulama kriterlerini yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:
2 Mart Salı 2021 günü itibariyle bütün okul evveli eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke çapında yüz yüze eğitim başlanılacaktır.

DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLER
Düşük ve orta riskli olarak tariflenen illerde bütün okul evveli eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir.

Düşük ve orta riskli olarak tariflenen illerde yüz yüze eğitime; Okul evveli eğitim kurumlarında tam vakitli, İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün, Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş kümeler durumunda haftada iki gün, Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş kümeler durumunda haftada 12-22 saat, Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş kümeler durumunda haftada iki gün, Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş kümeler durumunda haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER
Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tariflenen illerde yüz yüze eğitime; Okul evveli eğitim kurumlarında tam vakitli, İlkokullarda seyreltilmiş kümeler durumunda haftada iki gün, 8. sınıflarda seyreltilmiş kümeler durumunda haftada 12-22 saat, 12. sınıflarda seyreltilmiş kümeler durumunda haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler amacıyla hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke çapında tam vakitli olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. Bütün okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart Salı gününden itibaren başlanacaktır.

LİSELERDEKİ SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?
Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren bütün illerimizde salgın tedbirleri kapsamında yüz yüze gerçekleştirilecektir. Köy ve nadir nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında sahip olunan kararlar uygulanmaya devam edecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.