Bakan Selçuk açıkladı , Etkilenen tüm işletmelerimiz başvurabilir

TAKİP ET

Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk işletmeler için önemli bir açıklama yaptı

Bakan Selçuk'un konuşmasında ; 

"Kısa çalışma ödeneği bizim genel ekonomik kriz gibi nedenlerle bir işyeri faaliyetini kısmen durdurduysa onlar için başlattığımız bir çalışma bu şeklinde konuşmasına başladıç. Virüs salgınıda bu kapsam alanına girdi. Etkilenen bütün işletmelerimiz İŞKUR üzerinden başvurabilir. Hem işvereni hem de çalışanımızı korumak zorundayız. Salgından etkilenen tüm işletmelerimiz başvurabilir. Tüm işletmeler başvursun inceleyip karar vereceğiz.

Kısa çalışma ödeneğine işletmeler dijital ortamdan müracaat yapılabilecek. Geçen yılki örneğimizde ortalamamız 11-12 gündü bu yıl daha fazla müracaat aldık. Başvuruları 60 günden önce tamamlayacağız. Sektör şartımız yok dedi 

Ödenek işsizlik sigorta fonundan karşılanacak. En fazla 3 ay ödenecek. Ödeneğin üst limiti şöyle, aylık asgari ücretin brüt tutarının 1,5 katını geçemiyor. Asgari ücretli net ücretinin % 75'ini almış olacak.

Salgına karşı sosyal destekler devaöm ediyor 

2 milyon haneye 1.000,00 TL tutar 1 Nisan'da ödenmeye başlayacak. Vatandaşlarımız vakıflara fiziki müracaatdan kaçınsınlar. Telefonla arasınlar.

Emekli ikramiyeleri de 7-11 Nisan'da ödenecek. Vatandaşlarımız lütfen evlerinde kalsın biz onlara ulaştırmaya gayret ediyoruz.

Sadece 65 yaş üstü vatandaşa değil tüm yurttaşlarımıza şunu söylemek isterim. E-Devlet kapımızda bizim 227 hizmetimiz var hiç evlerinden çıkmadan online ulaşabilirler. Önce dijital ortamda başvursunlar."

zehra zümrüt selçuk zehra zümrüt selçuk iletişim numarası zehra zümrüt selçuk nereli bakan destek