Bakan Özer Şanlıurfa'da temaslarda bulundu

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantına dair "Şu an için okullarımızda önlemlerimizi değiştireceğimiz, yeni önlemlere başvuracağımız rastgele bir alarm hali söz hususu değil" dedi.

ŞANLIURFA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, detaylı temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Burada gazetecilere açıklama yapan Özer, 6 Eylül'den itibaren başlayan eğitim öğretim seneının haftada 5 gün yüz yüze eğitim olarak devam ettiğini söyledi.

Okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinin söz hususu olmadığını ifade eden Özer, "Omicron varyantının yaseneması hızlanıyor fakat şu an amacıyla okullarımızda önlemlerini değiştireceğimiz yeni önlemlere başvuracağımız rastgele bir alarm hali söz hususu değil. Şu anda okulların kapatılması söz hususu değil, süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

3 doz ve 4 doz aşı olan öğretmen oranlarının her geride bıraktığımız gün yükseldiğine işaret eden Bakan Özer, "3'üncü doz aşısını olan öğretmen oranımız da bugün itibarıyla yüzde 40,5. Süreç aşağı yukarı 4,5 aydır Sıhhat Bakanlığı, Sıhhat Bilim Kurulumuzla koordineli bir şekilde devam ediyor. Allah'a şükür, okullarımızda alarm verip yeni kararlar vereceğimiz bir sıkıntımız yok. Omicron dalgası süratli bir şekilde yaseneıyor, süreci yakından takip ediyoruz ama şu an amacıyla okullarımızda önlemlerimizi değiştireceğimiz, yeni önlemlere başvuracağımız rastgele bir alarm hali söz hususu değil. Aşılama civarlarına ilgi etmemiz gerekiyor. Okullarımızda maske, uzaklık ve hijyenle alakalı kurallara evveline göre çok daha riayet ediyoruz. İnşallah, 2 hafta sonra yarısene tatiline gireceğiz, yarı sene tatiline kadar süreci başarılı bir şekilde devam edecek" diye konuştu.