Bakan Akar: Hatay'da değerlendirme yaptı!

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Hatay'da yaptığı değerlendirmede, "Bizim toprağımızda gözü olanların da gözlerinin ne duruma geldiğini tarihi okuyanlar görür" dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile gittiği Hatay’daki araştırma ve denetlemelerini sürdürüyor.

Sınır hattı ve ötesinde görevli birliklerin komutanlarıyla video telekonferans yolu ile gerçekleştirdiği toplantıda sahadaki son duruma dair bilgi alan Bakan Akar'a birlik komutanları, verilebilecek her türlü vazifeye hazırız mesajı verdi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadelenin yükselen bir şiddet ve tempoda, taarruzi bir anlayışla devam ettiğini altını çizen Bakan Akar, "Yeni terörle mücadele konsepti kapsamında terörist nerdeyse amaçimiz orası. En son terörist tesirsiz hâle getirilinceye kadar faaliyetlerimiz devam edecek. Biz tüm komşularımızın hudutlarına saygılıyız. Bizim yaptığımız şey hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğidir." dedi.

Diğer savunma ve emniyet konularına da değinen Bakan Akar, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin sözde halk meclisinin Türkiye’nin tümlüğünü amaç alan açıklamalarına dair yaptığı değerlendirmede ise, "Hatay ilimizle ilgili pervasız, anlamsız bazı açıklamalar duyuyoruz. Kendini bilmezlerin yaptığı bazı açıklamalar var. Bu tür açıklamaların sarhoş narası, koma hâlindeki birinin sayıklamasından farkı yok, bunun hiçbir değeri, kıymetiharbiyesi yok. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Fakat bizim toprağımızda gözü olanların da gözlerinin ne hâle yaklaştığını tarihi okuyanlar görür" diye konuştu.