Aydemir KURT 'Geh! Geh! Geh! Covid Covid!..

TAKİP ET

Aslında ne olacak ne yapılacak tam da sıkıntılı bir sürece girmiş gibiyiz

Aslında ne olacak ne yapılacak tam da sıkıntılı bir sürece girmiş gibiyiz. Şuna eminim ki pek çok sıkıntı yaşamış bir millet olarak inşallah bu kötü durumdan da kurtuluruz diye dua ediyorum Ama bazı gerçekleri de buradan iletmek lazım diyerek bir basın çalışanı olarak ifade özgürlüğümü kullanmak istiyorum. Eğer gelişmeler kötüye giderse ki öyle gözüküyor piyasalar ve ekonomi çok ciddi yara alacak. Peki ekonomi mi? Can ve sağlık güvenliği mi? İşte asıl sorulması gereken bu gibi geliyor bana.. Çünkü ikisinin bir arada olmayacağı ve birlikte idare edilemeyeceği gün gibi aşikar..

Öyle bir kesim var ki sanki bu can alıcı virüs sanki bunlara dokunmayacak ve paralarıyla bize bir şey olmayacak diye gayet rahat evlerinin içinde tatilde gibiler.

Öyle bir kesim var ki canları başları uğruna hatta kendilerini çok büyük sıkıntılara atarcasına sağlık alanında mucizeler yaratıyorlar. Ama aldıkları paralara bakın ay sonunu zor getirecek cinsten..

Öyle bir kesim var ki saçını başını yaptıramadığı için son moda trendleri takip edemedikleri için hafta sonu buluşmalarını kokoşluklarını erteleyemedikleri için perişanlar..

Öyle bir kesim var ki dizilerle, modası geçmiş program ve filmlerle, saçma sapan tartışma programları ve yarışmalarla, Acun Ilıcalı gibi zihni zehirleyen Amerikan format yarışmalarla oyalanan zavallı kesimler var. 
Öyle bir kesim var ki ay sonunu hangi parayla hangi maddi imkânlarla karşılayacakları telaşı içindeler. 3 aylık ötelemeleri nimetten sayıyorlar

Öyle bir kesim var ki dükkânlarını tezgâhlarını fabrikalarını ve iş potansiyellerini ne olursa olsun halkın yararına sunmak için her şeyi göze alanlar.

Ve öyle bir kesim var ki bunlar en tehlikeliler sokağa çıkma yasağını kutlayıp cümbür cemaat sokağa dökülenler neredeyse yağma derecesinde malzeme stoklayıp yığınaklar yapanlar..

Diyeceğimiz şu ki insanoğlu her zaman aç gözlülüğünü sergilemekten geri kalmayıp ( bu bazı kesimler için geçerli) fıtratını illaki gösterecek davranışlar sergilemekten geri kalmıyor. Eğer ilk vaka 10 martta baş gösterip, hemen akabinde 1, 2 gün içinde okulları tatil yapıp herkese sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı getirselerdi durum nasıl olurdu acaba?.. Kısmen de olsa bazı tedbirler alındı Ama şöyle söylediğinizi duyar gibiyim( eeeeee!...Ekonomi ne olacak? Faturalar ödemeler, borçlar ) O zamanda ben size şöyle sesleniyorum( peki senin ödeme fatura, vesaire şeylerin mi önemli? Yoksa ölümcül bir hal alan yüzlerce cana kıyan ve burnunun dibinde olan virüs mü önemli?) Peki Sağlıkta tasarruf olur mu? Paramı can mı?
Birde şuna tav oluyorum. Virüs salgın ve mücbir bir sebeple alınan kararların tamamı neredeyse 3 aylık paket program gibi.. Yahu virüsle 3 aylık antlaşmamı yapıldı? Yani 3 ay sonra mı bitecek bu illet? İlerisi için nasıl bir tasarrufun olur? Nasıl hesap kitap yaparsın? …Bana göre önce şu virüsün yenilmesi tamamen yok edilmesi için milletçe toplu seferberlik ilan eder, herkesi ama herkesi evine kapar, gerekirse tek tek kontrol eder neye mal olursa olsun vatandaşın sağlığını iğneden ipliğe kontrol edersin. Sağlık Bakanı diyor ki; “Yoğun bakım hasta yataklarımızın henüz % 50 lik 60 LIK BÖLÜMÜ DOLU Yani hepsi Corona hastası değil” diyor. Çok güzel tedbir için 1000 yataklı 2 adet hastane yapım işi ( 45) günde bitirilmesi gerekiyor.. İnşaatlarına başlandı bile. Farkında olmadan önemsemediğimiz hala daha bana bir şey olmaz dediğimiz, çok tehlikeli bir virüsü KOMİK BİR ŞEKİLDE ALAYA ALARAK geh geh geh covid diyerek burnumuzun dibine çağırıyoruz Ne diyeyim Yüce yaradan hakkımızda hayırlısını sunsun.. Tek sığınacak liman Yüce YARADAN  diyorum. İNTERNET MEDYA BİRLİĞİ BASIN SÖZCÜSÜ  - AYDEMİR KURT