Avrupa'dan da Ukrayna'ya destek geldi

TAKİP ET

Moskova-Kiev hattında stres sürerken, ABD'nin sonrasında Avrupa'dan da Ukrayna'ya destek geldi. Avrupa Birliği delegesi 3 ülkenin Dışişleri Bakanları da Kiev'i ziyaret etti.

Belçika, Hollanda ve Lüksemburg Dışişleri Bakanları, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesini ziyaret ederek hale dair bilgi aldı. Bakanlar, Anma Duvarı’na giderek Ukrayna uğruna hayatını kaybeden askerler amacıyla çiçek bıraktı. Sonrasında da Kiev’de Ukraynalı mevkidaşları Dmitro Kuleba ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenlediler.

Benelüks ülkeleri Dışişleri bakanları, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteklerini yineleyerek, diyaloğun tek çözüm tekniği olması gerekliliğini vurguladılar.

DAHA FAZLA BASKI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise, ‘Rus saldırganlığı karşısında’ dayanışma gösterdikleri amacıyla bakanlara teşekkür ederek; “Bütün partnerlerimizi Rusya’ya görüşmelerde yapıcı olması amacıyla daha çok baskı yapmaya çağırıyorum” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kiev temaslarının sonrasında, Beyaz Saray’dan da Ukrayna’nın NATO üyeliğini destekliyoruz açıklamasını yaptı. Blinken, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki varlığından kaygı duyduklarını belirterek, Kiev hükümetine desteklerini dile getirmişti. 

BURSA (İGFA)