Avrupa Birliği İsrail saldırılarını görmezden geliyor

TAKİP ET

Avrupa Birliği (AB) işgalci İsrail'in saldırılarını görmezden gelerek Doğu Kudüs ve Gazze'de gerginliğin düşürülmesi davetinde bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Emniyet Politikası Yüksek Temsilcisi tarafından yapılan açıklamada, Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze içersinde ve çevresindeki yükselen şiddetin acilen durması gerektiği bildirildi.

Skandal açıklama
"Gazze'den İsrail'deki sivil halka füze atılması tamamıyla kabul edilemez ve gerginliği artıran dinamikleri beslemektedir." denilen açıklamada, bütün tarafların aşırıcılara karşı harekete geçme sorumluluğu bulunduğu, mübarek mekanların statükosuna saygı duyulması gerektiği ifade edildi.


Açıklamada, "Tüm taraflara gerginliği düşürücü çabalara dahil olma çağrımızı yineliyoruz. Daha çok sivil can kaybının önlenmesi öncelik olmalıdır." ifadesine yer verildi.

Kudüs'deki gerginlik
İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşam sürdüren Filistinlilere mecburi göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da mübarek kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı esnasında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla araya girmek etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, dün sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek amacıyla Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 birey yaralanmıştı.