Avrupa Akrobasi Şampiyonası Afyonkarahisar'da yapıldı

TAKİP ET

Motor Sporları organizasyonları arasında seyir zevki en yüksek branşlardan olan Avrupa Akrobasi Şampiyonası Afyonkarahisar'da yapıldı.

Afyonkarahisar uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Avrupa Akrobasi Şampiyonası 17-18 Temmuz tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenecek. Bu katagoride “En İyi Pist” mükafatına sahip Afyonkarahisar’da Avrupa’nın en iyi serbest stil ve Türk motosikletçileri, tüm hünerlerini sergiledi.

Afyonkarahisar  Belediyesinin katkılarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında organize edilen şampiyonanın final seksiyonuna Belediye Başkanı Sayın  Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke ve çok sayıda sporsever katıldı.17 Temmuz Cumartesi günü birinci etapların yapıldığı yarışmanın final etapları ise 18 Temmuz günü yapıldı. 

AFYONKARAHİSAR DÜNYA ORGANİZASYONLARININ YENİ ADRESİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Avrupa’nın en iyi motosiklet kullanıcılarına ev sahipliği yapmanın sevincini yaşadıklarını söyleyerek “Afyonkarahisar’da uluslararası organizasyonlar düzenlemeye devam ediyoruz. Avrupa’nın bu alandaki usta isimleri şehrimizde ağırladık. Spor Turizminde Afyonkarahisar bundan sonra bir marka ve her kesimden insanların gelmek istediği bir destinasyon. Bu alanda attığımız adımlarla inşallah hem bu yıl hem de istikbal yıllarda şehrimize olan ilgi giderek artacak. Bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ikinci kez düzenlediğimiz organizasyonumuza katılan sporseverlerimizi ve yarışmacılarımızı gönülden kutluyorum dedi.

Motosiklette Afyonkarahisar'da uygulanan Avrupa Akrobasi Şampiyonası'nın Türkiye finalini Macaristan'dan Balazs Herczeg kazandı. Final yarışlarının sonrasında tüm akrobatlar, pistte özel gösteri gerçekleştirdi

avrupa akrobasi şampiyonası afyon haber son dakika afyon