Atso'da kan ve kök hücre örneği bağışı gerçekleştirildi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi işbirliğinde kan ve kök hücre örneği bağışı gerçekleştirildi.

ATSO yerleşkesinde sabah saatlerinden itibaren başlayan kampanyaya ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri, ATSO personeli destek verdi. Gün boyu süren kan ve kök hücre örneği bağışı esnasında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkan Yardımcıları M. Asım Bozca ve Bekir Bayana, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Anlıak ve Hayrettin Güzbey hazır bulundu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Bugün burada mübarek bir vazife amacıyla bir aradayiz. Çünkü kan bağışı hem bağışçının sağlığı amacıyla yararlı, hem de kana gereksinim duyanlar amacıyla mühimdir. Kızılay’dan edindiğimiz bilgiye göre kan bağışı son vakitlerde ciddi miktarda düşmüş durumda. Biz de bunun amacıyla Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız ve Kızılay ile ortak bir kan bağış kampanyası başlattık. Hem sağlığımız amacıyla, hem diğer canları kurtarmak amacıyla bu kampanyayı mühim buluyoruz. Aynı vakitte kök hücre örneği de verdik. Kök hücre bağışı, özellikle kanın yapısı tuttuğu vakit kemik iliği kanseri gibi hastalıklara yakalanan şahıslara deva olması bakımından çok mühim. Bu bakımdan duyarlılığımızı gösterelim, topluma örnek olalım düşüncesiyle bu kampanyamıza Meclis Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz ve Oda personelimiz ile bir arada destek vermiş bulunuyoruz. Kızılay’a, Kızılay Bölge Müdürü’ne, İl Müdürü’ne kan alan vazifelilere ve bütün Kızılay camiasına da hem teşekkür ediyor; hem de kan bağışının yükselmesi amacıyla yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi. 

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ise “Burada, mübarek bir vazifeyi gerçekleştirmek amacıyla bir aradayız. Kan bağışı aslında çok mühim. Parayla elde edemeyeceğimiz, parayla ulaşamayacağımız bir bağış ve yardım. Bizim vatandaşlarımız yardım gerçeklştirmeyi çok sever; yardım etmeye gereksinim duyulduğunu hissedince koşa koşa gelirler. Ama pandemi döneminde hastalıktan korkulduğu amacıyla kan bağışının, kök hücre bağışının biraz azaldığını duyuyoruz. Kızılay Kan Merkezi, Kovid’li hastaların değil, sıhhatli bağışçıların geldiği bir merkezdir. Vatandaşlarımız son derece rahat olsunlar. Gönül rahatlığıyla kan ve kök hücre bağışında bulunabilirler. Kızılay Kan Merkezi yetkililerine bizimle bu işbirlikleri amacıyla çok teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, var olsunlar. Biz de bugün Yönetim Kurulu Başkanımız, Meclis Divanımız ve Meclis Üyelerimiz ile beraber, kan ve kök hücre bağışı amacıyla buradayız. Kan bağışı bulunduğu kadar, kök hücre bağışı da çok mühim. Bugün burada alınan kök hücre bağışı, Türkiye genelindeki bütün hastalarımızın kanları ile eşleştirmeye tabi tutuluyor; belki çok uzakta, hiç tanımadığımız birisinin kanıyla uyum sağlayacak ve ona çok büyük faydamız olacak. Vatandaşlarımızın bu hususta çok titiz bulunduğunu biliyorum, kampanyalara destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor; bütün vatandaşlarımızı kan ve kök hücre bağışı amacıyla Kızılay Kan Merkezi’ne müracaatte bulunmaya çağrı ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kan Bağış Merkezi yetkilileri, bu tür bir kampanya düzenlediği amacıyla Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi’ne teşekkür etti.