Ankara-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren Projesi İncelendi

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ankara-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin ilerleyişini görmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu ağırladı. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte gerçekleşen karşılama sırasında, şehrin demiryollarında ve karayollarında kesişen önemli bir nokta haline geleceği vurgulandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ankara-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki çalışmaları yakından incelemek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu kente davet etti. Başkan Zeybek'in daveti üzerine Bakan Uraloğlu, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Afyonkarahisar'a geldi.

Belediye Başkanı Zeybek, Bakan Uraloğlu'nu kente hoş geldiniz diyerek karşıladı. Ardından, Ankara-Afyonkarahisar YHT hattındaki projelerle ilgili bir istişare toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Bakan Abdulkadir Uraloğlu, şehir için önem arz eden bu projelerin ilerleyişini ve işbirliği olanaklarını değerlendirdiler.

Toplantı sırasında, YHT projesi kapsamında devam eden tünel çalışmaları da ele alındı. Yüklenici firma yetkilileri, çalışmaların son durumu ve ilerleyişine dair bilgileri Bakan Uraloğlu ve beraberindekilere aktardılar.

Başkan Zeybek, yaptığı açıklamada, YHT'nin Afyonkarahisar için demiryollarında olduğu gibi karayollarında da kesişen önemli bir nokta haline geleceğini vurguladı. Bu projenin şehrin ulaşım altyapısını güçlendireceğini ve ekonomik kalkınmaya büyük katkı sağlayacağını belirtti

ankara afyonkarahisar tren ankara afyon tren bileti ankara afyon tren seferleri ankara afyon tren kaç saat ankara afyon tren saatleri