"Andız Köy Yaşam Merkezi'nde İğne Oyası Sergisi Açıldı"

TAKİP ET

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Hakan D...

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Hakan DURUM, Temel Eğitim Şube Müdürü Mustafa TOPUZ, Andız Mahallesi Muhtarı Hüseyin YÜKSEL ve vatandaşların katılımıyla, 1-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında, Andız ilkokulu/Andız Köy Yaşam Merkezi'nde iğne oyası sergisi açıldı. Sergi, Usta Öğretici Serpil İRKÖRÜCÜ DEMİRKAYA'nın koordinasyonunda ekim ayında açılan, 8 ay boyunca 13 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen iğne oyu kursunun ürünlerini sergiliyor.

Millî Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT açılışta yaptığı konuşmada, "1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası ve Andız Köy Yaşam Merkezimizde iğne oyası sergisinin açılışı hepimize hayırlı olsun. Bizler, vatandaşlarımızın her türlü ve her zaman yanındayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu ve neredeyse bütün köylerimizde hayata geçen 'Köy Yaşam Merkezleri' sayesinde, velilerimiz ve vatandaşlarımız aynı çatı altında öğrencilerimiz ile birlikte hayat boyu öğrenme şuuruyla eğitim ve kurslarını almaktadırlar. Bu sergide de gördüğümüz üzere el emeği, göz nuru iğne oyalarını ilmek ilmek işleyerek sergilediler. Usta öğreticimize, kursiyerlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından katılımcılar, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini incelediler. Sergide, kursiyerler tarafından ilmek ilmek işlenen tesbihler, tesbih kutusu, gaz lambaları, seccade, bohça, havlular, tülbent oyaları ve daha birçok ürün yer aldı. Bu etkinlik, köyde yaşayan vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayarak, hayat boyu öğrenme şuuruyla eğitim ve kurslarını almalarına vesile olmuştur.