Anadolu Mektebi Programı Kapsamında Eskişehir'de İl Panelleri Gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir İl Koordinatörlüğü, Anadolu Mektebi Programı'nın bir parçası olarak Mus...

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir İl Koordinatörlüğü, Anadolu Mektebi Programı'nın bir parçası olarak Mustafa KUTLU ve Cengiz AYTMATOV il panellerini gerçekleştirdi. İl panelleri, ETİ Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Muhammet Büyük ve Osman Cebeci, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sertsöz, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programına katılan okulların idarecileri ve öğrencileri de katıldı.

Program, 14 danışman öğretmenin rehberliğinde ve 78 gönüllü öğrencinin çalışmasıyla yürütüldü. Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programına katılan öğrenciler, Cengiz AYTMATOV ve Mustafa KUTLU'nun eserlerini okudular ve tahlil ettiler. Programın ilk ayağı olan il panellerinde, öğrenciler 3 oturum boyunca her bir yazar için panel gerçekleştirdi.

Öğrenciler ve öğretmenleri, Cengiz AYTMATOV ve Mustafa KUTLU'nun eserlerini tamamını okuyup, incelerken araştırma sonuçlarını bir bildiri metni hazırlayarak sunum yaptılar. Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifika töreni düzenlendi.

Böylece Anadolu Mektebi Programı ile birlikte Türkiye genelinde yürütülen eğitim faaliyetleri, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve il koordinatörlüğü tarafından başarıyla tamamlandı.