Amasya'da Görmeniz Gereken Yerler

TAKİP ET

Eğer yaz sıcaklarından bunalmadan bir kültür gezisi yapmak istiyorsanız Amasya'yı mutlaka değerlendirmelisiniz.

Karadeniz ve karasal iklim arasında bir geçiş iklim bölgesi olan Amasya, yazın yapılacak kültür gezileri için ideal. Osmanlı Devleti döneminde şehzade sancağına ev sahipliği yapan Amasya, bu dönemin birbirinden güzel konakları ve yapıları ile dolu. Bu binalardan en anlamlı olanlardan bir tanesi milli mücadele ruhunun ateşinin yakıldığı Amasya Genelgesine ev sahipliği yapan ve günümüzde milli mücadele müzesi olarak hizmet veren Saraydüzü Kışla Binası. Eğer Amasya’ya sizin için özel biriyle gittiyseniz Ferhat’ın Şirin için deldiği dağı ve oradan akan suyu görebilirsiniz. Şehre tam anlamıyla tepeden bakmak istiyorsanız Minyatür Amasya Müzesini gezebilirsiniz. Amasya Arkeoloji Müzesi ve Şehzadeler Müzesi de ziyaretçilerine şehrin köklü tarihini anlatan mekanlar. Son olarak, şehrin merkezinde gezinti yaparak yürüyüşünüz boyunca Yalıboyu evlerinin güzelliğine bakabilirsiniz.

Amasya'da Konaklama

Amasya küçük bir şehir olmasına karşılık, konaklama seçenekleri konusunda oldukça zengin. Amasya otelleri arasında şehir otelleri, konaklara yapılan butik oteller ve termal oteller bulunuyor. Size en uygun oteli bulmak için kriterlerinizi neredekal.com’a girerek Amasya’da sizi bekleyen ideal konaklama seçeneğini kolayca bulabilirsiniz. Amasya otel fiyatları da bu otel tiplerinin sunduğu hizmetlere göre değişkenlik gösteriyor. İçinde spa, hamam ve sauna gibi imkanların bulunduğu çok yıldızlı termal oteller daha yüksek fiyatlarla seyrederken, butik oteller ve şehir oteller arasında daha bütçe dostu oteller bulabilirsiniz. İdealinizdeki oteli en iyi fiyata rezerve etmek için erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Amasya'ya Özgü Lezzetler

Elmasını tüm Türkiye’nin severek tükettiği Amasya, aslında bu kıymetli meyvenin bile pabucunu dama attıracak birbirinden özel lezzetlerle dolu. Amasya’ya özgü lezzetler arasında en ağız sulandıranlardan biri de bakla dolması olarak karşımıza çıkıyor. İç harcına bakla da eklenen sarmalar tabağa dizildikten sonra üzerine kaburgalar yerleştiriliyor ve bir lezzet patlaması ortaya çıkıyor. Sakatat sevenler ise, Amasya’da sıkça ve iyi yapılan mumbar ve işkembe dolmalarının tadına mutlaka bakmalı. Keşkek seviyorsanız Amasya’nın kendine has keşkeğini deneyebilir, bu muhteşem lezzetlerin üstüne tatlı keyfi yapmak için ayva gallesi ve hasuda tatlısı yiyebilirsiniz.

amasya gezilecek yerler amasya lezzetleri