Alexa kapanıyor! 25 yıldır hizmet veriyordu!

TAKİP ET

İnternet sitelerinin analizini yapan ve 25 yılı aşkın süredir hizmet veren Alexa.com için yolun sonuna gelme kararı alındı. Alexa yakın bir zamanda kapanma kararı aldı

Milyonlarca internet sitesinin, ziyaretçi sayısı, trafik kaynağı, dünya sıralaması, ülke sıralaması gibi verileri sunan Alexa 1996 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmekteydi.

RESMİ AÇIKLAMA AMAZON'DAN GELDİ
Amazon’un sahip olduğu ALEXA için bugün hiç beklenmeyen bir açıklama yapıldı 

Alexa.com adresinde yapılan açıklamada şu ifadeler paylaşıldı
“25 sene evvelce Alexa Internet’i kurduk. Dijital kitlenizi bulmanıza, erişmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak amacıyla yirmi sene çalıştıktan sonra, 1 Mayıs 2022’de Alexa.com’u kullanımdan kaldırmak gibi zor bir karar aldık. İçerik incelemesi ve rekabet analizi amacıyla bizi tercih ettiğiniz amacıyla teşekkür ederiz.“

Alexa istatistikleri “Alexa Toolbar” olarak adlandırılan tarayıcı eklentisi, izleme kodları ve detaylı arama motoru bilgileri kullanarak toplanıyor. Bu sayede internet sitelerinin olduğu ülkede ve dünya çapında ziyaretçi bakımından kaçıncı sırada olduğu, hangi kelimelerden trafik aldığı ve daha çoğu veri herkese açık bir şekilde paylaşılıyor.

Asıl gelirini ücretli kullanıcılardan elde eden Alexa, internet sitesi sahiplerine belirli bir ücret ödemeleri karşılığında rakipleri ile ilgili çok daha çok bilgi sunuyordu.

Afyon Kent Haber sitemizin 9 Aralık 2021 tarihi itibariyle Türkiye sıralaması 3.254'dür. Afyonkarahisar'da yayın yapan haber siteleri arasında Alexa verilerinde uzun yıllardır ilk sırayı alan haber sitemiz kapanma duyurusunun yapıldığı günde de 1.sıradaki yerini korumayı başarmıştır. 

alexander mcqueen alexander rybak alexandra daddario alexa alexa bliss