AKÜ Veteriner Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleşti

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Tören, Afyon...

Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Tören, Afyonkarahisar Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan, AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Veteriner Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisi ve halk oyunları ile başladı. Veteriner Hekimlik mesleğinin ahlaki ve etik değerlerine uygun davranacaklarına söz veren Edanur Kilim'in açış konuşması ile devam etti. Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere Veteriner Hekim Andı okutuldu ve dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilerek, mezun öğrencilere temsili diplomaları verildi. Mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan, Veteriner Hekimlik meslek kanunu 13. maddesinde odaların görevlerinin Veteriner Hekimliği mesleğinin memleket menfaatlerine en uygun biçimde uygulanmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Algan, 20 öğrenciye 2021 yılından bu yana düzenli olarak burs verdiklerini ve suni tohumlama alanında ilk defa çalıştay düzenlediklerini söyledi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, mezun öğrencilerin 5 yıllık eğitim sürecini başarı ile tamamladıklarını ve mesleğin hayvan sağlığı ile doğrudan ilişkili olduğunu belirtti. Civelek, AKÜ yönetimi ile birlikte fakülteyi ileri bir noktaya taşımak ve eğitimi desteklemek için çalıştıklarını, Türkiye'nin ve Avrupa'nın sayılı hayvan hastanelerinden birinin temelini attıklarını, yeni hayvan hastanesi ile tarımsal makine, ekipman ve gıda desteği sağladıklarını aktardı.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, mezun öğrencilerin memlekete hizmet etmeye adım attığını ve 5 yıllık eğitim süresince farklı öğrenci topluluk ve kulüpleri ile birlikte farklı alanlarda hizmet ettiklerini söyledi. Peker, mezun olan öğrencilere ailelerinin büyük fedakarlıklarla evlatlarını okuttuğunu söyleyerek haklı gurur yaşadıklarını belirtti.

Mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin Veteriner Hekim Andı okuması ve kep atması ile sona erdi.