AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Sosyal Bilimler Enstitüsü 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenledi.

Tören, İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirildi. AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elbeyi Pelit ve diğer akademik personel, mezunlar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve Devlet Konservatuvarı müzik dinletisi ile devam etti.

Mezuniyet töreninde konuşan Prof. Dr. Elbeyi Pelit, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün mezuniyet törenini sürekli hale getirmek ve geliştirmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Pelit, mezuniyetlerin öğrenci motivasyonu ve paydaşlar açısından önemli olduğunu vurguladı. Mezuniyet töreninin geleneksel hale gelmesini sağlamak için çalışacaklarını ifade etti.

Pelit'in konuşmasının ardından, Sosyal Bilimler Enstitüsü hakkında bilgi verildi. Enstitüde 25 Ana Bilim Dalı 1 Ana Sanat Dalı ve bu dallara bağlı 61 programda 13'ü doktora 48'i yüksek lisans programı olmak üzere toplamda 2 bin 38 öğrenci öğrenim görmektedir. Enstitüde 271 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Enstitüden bugüne kadar 4 bin 440 öğrenci mezun olmuştur.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ise üniversitelerin lisans düzeyinde insan yetiştirdiğini ve AKÜ'nün 170 binin üzerinde mezun verdiğini belirtti. Özdemir, bilgi üretmenin güç olduğunu ve lisansüstü eğitimlerin bilgi üretmeye katkı sağladığını ifade etti. Ayrıca, Sosyal Bilimler Enstitüsü eğitiminin farklı bir bakış açısı kazandırdığını söyledi.

Tören, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir tarafından mezun olan akademisyenlere diplomalarının takdim edilmesi ve kep atılmasıyla sona erdi.