Akü Rektörü Mehmet Karakaş AFSİAD'ı ziyaret etti

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kuruluna ziyarette bulundu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a, AFSİAD ziyaretinde Rektör Yardımcıları Rektör Danışmanı ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ile Prof. Dr. Kubilay Aslantaş eşlik etti.

AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Tokman, Muhammet Ötken, Abdurrahman Alp ve Kamil Ayvalı da ziyarette hazır bulundu.

Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni projeler üretilmesinin hem eğitim hem de istihdam amacıyla mühim bulunduğu vurgulandı. Sektörde ara eleman ihtiyacına ilgi çekilen görüşmede ara eleman yetiştirilmesi ile alakalı çalışmalar yapılmasının önemine değinildi.

Mühendislik Fakültesinin bütün bölümlerinde de İşletmede Mesleki Eğitim dersinin bulunduğu 7+1 modelli bir yapılandırmanın öneminin altı çizildi. Söz hususu modelde; lisans öğrencileri 7 devre okulda, 1 devre de sahada uygulamalı eğitim yapma fırsatına sahip olacak. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılacak çalışmalar ile alakalı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının sonrasında sona erdi.

afsiad akü rektörü