AKÜ Rektörü Karakaş, Demireller Grubunu ziyaret etti

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Demireller Firmaları Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip Demirel'i ziyaret etti.

Üniversite-endüstri iş birliğinin geliştirilmesi hedefiyle yapılan ziyarette Karakaş, Türkiye’nin motor ve şanzıman hariç tamamı yerli üretimi olan ve “Deve” ismi verdiği ilk kaya kamyonu ile alakalı Demirel’den bulgular aldı. Demirel Şirketler Grubu bünyesindeki DEMMAK doğrulusunda imal edilen “Deve”yi araştıran Karakaş, projenin Türkiye amacıyla büyük bir başarı olduğunu belirterek, bu başarının da Afyonkarahisar’dan çıkmasının ayrı bir ciddiye sahip olduğunu belirtti. AKÜ olarak üniversite-endüstri iş birliğinin geliştirilmesine odaklandıklarını ifade eden Karakaş, bu kapsamda alakalı bütün kuruluşlarla bir araya gelerek çalışma gruplarının oluşturulduğunu kaydetti. Karakaş, “Gerek Afyonkarahisar’daki endüstri kuruluşları lüzumse temsilcileri nezdinde üniversite-endüstri iş birliğinin geliştirilmesi hedefiyle atılan adımların somut çıktılarının kısa vakit içersinde oluşması niyetindeyiz” dedi.

Karakaş, temasları kapsamında Sanayici ve İş İnsanı Demirel’in girişimleri ile Afyonkarahisar’da hizmet veren Avşar Maden Suyu Fabrikasını da ziyaret etti. Sanayici ve İş İnsanı Demirel, İscehisar ilçesindeki Avşar Deresi mevkiinde boşa akan maden suyu kaynağını değerlendirmek amacıyla bölgeye kurulan ve 30 kadar ülkeye 14 tür maden suyunun ihraç edildiği fabrikanın saniyede 25 litre, günde 1 milyon litre, saatte ise 50 bin şişe maden suyu üretim kapasitesi olduğunu anlattı. Karakaş ise lüzum Afyonkarahisar’daki istihdama ve yapılan dışalım nedeniyle ülke ekonomisine yaptığı katkılardan ötürü Demireller Firmaları Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip Demirel’e teşekkür etti. Karakaş, AKÜ olarak Demireller Firmaları Grubu başta olmak üzere endüstrici ve iş insanları ile ortak şuur ortamında kent ve ülke ekonomisine katkı sunmak adına kapılarının açık olduğunu ifade etti.