AKÜ Rektörü Alışveriş Sitesini Ziyaret Etti

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar'ın alışveriş sitesi albikere.com sitesinin koordinasyonunun yapıldığı Afyon Eğitim Vakfını (AEV),  ziyaret etti.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yer aldığı ziyarette çalışmalar hakkında bilgiler alınılarak, sitenin mevcut durumu ve yapılması gereken çalışmalar istişare edildi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yapılan işlerde hem hayrın hem de alışverişin olacağını söyledi. Zeybek, “Kadın Kültür Evleri ile birlikte ilçelerimizde açılan kooperatiflerle yeni bir hareketlilik yaşandı. Valimiz, kadınlarımıza verdiği destekle onların kendilerine kazanç elde etmelerinin önünü açtı. Şimdi yeni bir adım daha atıldı. Albikere isimli internet sitemiz ile üniversite öğrencilerimize burs desteği verilecek. Hem alışveriş hem hayır olacak. Ben emekleri, gayretleri ve şehrimize kattığı değer için Sayın Valimize bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Afyonkarahisar’ın kültürel ve ekonomik hayatı ciddi bir dinamizm kazandı

Vali Gökmen Çiçek’in Afyonkarahisar’da ciddi anlamda bir dinamizm oluşturduğunu söyleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Bu konuda birçok başlık var. Bunların başında Kadın Kültür Evleri geliyor. Kadın kültür Evleri ile Afyonkarahisar’ın kültürel hayatına dokunan ve bunun yanında da kadın kooperatifleri ile üretime dokunan bu iki organizasyon Afyonkarahisar’ın kültürel ve ekonomik hayatına ciddi bir dinamizm kazandırdı. Aynı zamanda bir motivasyon kaynağı haline geldi” dedi.

Öğrencilere burs verilecek

Albikere e-ticaret internet sitesinin kurulmasını ve elde edilecek kar ile öğrencilere burs verilecek olmasının mutluluk verici ve heyecanlandırıcı bir gelişme olduğunu kaydeden Karakaş, “Üniversite Danışma Kurulunda da burs meselesini konuşmuştuk. Arkasından böyle bir gelişme olması bizi gerçekten sevindirdi. Hem üretime, hem iş birliğine hem de hayra vesile olacak bir gelişme. Albikere’un kısa sürede hızla büyüyor olması da bizleri sevindirdi. Sayın Valimiz başta olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin yeni markası yapmakta kararlıyız”

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyon Eğitim Vakfı, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasiler ve iş insanlarının desteği ile kurulan albikere e-ticaret sitesinde 400 firma bulunduğunu ifade eden Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek,  “Tüm şehir bir ve beraber hareket ederek hep birlikte kurduğumuz albikere her geçen gün büyüyor. Hem öğrencilerimize burs vermek hem de ticari hayata katkı sunmak üzere hayata geçirdiğimiz internet sitemize şu ana kadar 400 firma mağaza açtı. Alışveriş sayımızda da her geçen gün artış oluyor.  Ben desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Belediyesine, üniversitemize, tüm iş inşalarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Niyetimiz halis, bizler elbirliği ile albikere'yi Türkiye’nin yeni markası yapmakta kararlıyız” dedi.

akü albikere