AKÜ Kimya Bölümü akreditasyon sürecinde

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edildi.

Bu kapsamda, FEDEK değerlendirme ekibi AKÜ'de bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Z. Gökay Kaynak, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, FEDEK Değerlendirme Üyeleri, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri katıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversitenin öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim anlayışını benimsediğini belirterek, belli bir planlama kapsamında güçlü yönleri olduğunu düşündükleri programları ve bölümleri akreditasyon sürecine dahil etmeye çalıştıklarını ifade etti. Karakaş, Kimya Bölümünün de bu sürece dahil olduğunu ve geçtiğimiz 4 yıl içinde üniversitede akredite olmuş bir program olmadığından geldikleri noktada 4 fakültelerinde 6 programın akredite olduğunu açıkladı. Ayrıca, üniversitenin diğer programlarının da süreçleri devam etmekte olduğunu ve YÖKAK'a tam akreditasyon için başvuru yaptıklarını dile getirdi.

FEDEK, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programlarının akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye'deki Fen-Edebiyat Fakültelerindeki eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.

AKÜ Akreditasyon Kimya bölümü Afyon haberleri Afyon Kocatepe Üniversitesi FEDEK Fen Edebiyat Fakültesi