AKÜ İİBF 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri Gerçekleştirildi

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet törenle...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. 24 Mayıs 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezinde İİBF Maliye, İşletme ve İngilizce İşletme Bölümü 2023 mezunları kep attı. Törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yusuf Karaca ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.


25 Mayıs 2023 tarihinde İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 2023 mezunlarının geleceğe uğurlandığı törene ise 28. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.


"En kalabalık ve en çok bölüme sahip fakülteyiz"


Bölüm birincilerinin konuşmalarının ardından konuşma yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca üniversite ve fakülte olarak, hem akademik hem de idari kadrolarla öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına en iyi şekilde hazırlanmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. İİBF'nin akademik ve fiziki imkanlarından bahseden Kandemir, şunları söyledi: "1992 yılında kurulan Afyon Kocatepe Üniversitesinin ilk akademik birimi olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin kuruluşu 1974 yılına dayanmaktadır. Fakültemiz 50 yıllık geçmişi olan bir akademik birim olma özelliğine sahip. Fakültemizde İşletme, İngilizce İşletme, Maliye, İktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Finansman ile Yönetim Bilişim Sistemleri olmak üzere 6 bölüm ve 7 programda 3 bin öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ediyoruz. Fakültemiz, bölümlerinde Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamında 14 yüksek lisans, 5 doktora programı olmak üzere 19 programda lisansüstü eğitim veren en kalabalık ve en çok bölüme sahip olan fakülteyiz. Aynı zamanda üniversitemizin ilk defa yüzde 100 eğitim veren lisans bölümü olan İngilizce İşletme Bölümü üniversitemizde ilk yabancı dilde eğitim yapan birimidir. Bununla beraber üniversitemizin yüzde yüz yabancı dilde eğitim yapan ilk yüksek lisans programı da fakültemize aittir. Aynı zamanda uluslararası anlaşmalarla yurtdışına en fazla öğrenci ve akademik personel gönderen yine yurtdışından da en fazla öğrenci misafir eden fakülte konumundayız. Fakültemizde 21 profesör, 18 doçent, 22 doktor öğretim üyesi, 6 doktor araştırma görevlisi, 5 öğretim görevlisi ve 15 araştırma görevlisi olmak üzere 87 akademik personel ile eğitim-öğretim faaliyetini yürütüyoruz. Aynı zamanda idari personel kapsamında 1 fakülte sekreterimiz ve 11 idari personel ile toplamda 99 kişilik ekiple evlatlarımızı hayata hazırlamaya çalışıyoruz."


Türkiye'deki üniversite öğrenci sayısı 13 AB ülkesinin nüfusundan fazla


Konuşmasının devamında öğrencilerine seslenen Kandemir, iş hayatında rekabetin yoğun olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:


"Okulda öğrenmiş olduğunuz bilgileri iş hayatında daha da geliştirmeniz gerekeceğini, uygulama tecrübelerinizle piyasadaki bilgi ve uygulamalarla bu kapasitenizi ve donanımınızı artıracağınızı düşünüyoruz. İster kamuda, ister özel sektörde ve isterseniz kendi işinizde girişimci olarak iş hayatına atılmış olun şunu bilin ki; iş hayatı rekabetin yoğun olduğu bir yerdir. Türkiye'de 208 üniversite ve 7 milyon üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Bu 7 milyon öğrencinin her yıl yaklaşık 2 milyonu sizin gibi mezun olmakta ve iş hayatına atılmaktadır. Bu bizim için rekabetin yoğun olduğu riskli bir alan ama ülke olarak da zengin olduğumuz bir alan. Çünkü 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin 13'ünün nüfusundan daha fazla yükseköğretimde okuyan çocuklarımız var. Türkiye'nin geleceğe ilişkin en önemli zenginliklerinden bir tanesi budur. Bizler sizleri hayata daha deneyimli, daha donanımlı hazırlayarak Türkiye'nin geleceğine sizin daha büyük ışık saçmanıza vesile olacağız. Bir ülkenin dinamik yapısı ve üretkenliği sahip olduğu genç nüfusu ve onların nitelikleri ile ilişkilidir. Hayatta rekabet sizi daha nitelikli ve donanımlı olmaya itecek ve sizin başarılarınız elbette bizim başarılarımız olarak ortaya çıkacaktır."


"Mezuniyetten sonraki 3 yıl çok önemli"


28. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise İİBF'nun AKÜ'nün kurucu fakültesi olduğunu söyledi. AKÜ'nün 1992 yılında İİBF'nin ise 1974 yılında kurulduğunu söyleyen Özkaya, "Dolayısıyla temel fakültemiz burasıdır. Bugün bu güzel fakültemizden değerli kardeşlerimiz mezun oluyor. Onları kutluyorum. Ailelerine başarılar diliyorum" dedi. Özkaya, mezuniyet sonrası 3 yılın önem arz ettiğini belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü:


Genç kardeşlerimiz hayatlarının en kritik dönemlerinden birisindeler. Lise mezuniyetinden sonra bir fakülteye girme dönemi önemlidir, bir de fakülte mezuniyetinden sonraki 3 yıl çok önemlidir. Çünkü bu 3 yıl içindeki seçtiğiniz bölüm, meslek, alan, girdiğiniz sınavlar, yaptığınız başarılar sizin 30-40 yıllık hayat çizginizi de belirleyecek. Büyük çoğunluğunuz açısından evlilik bu dönemde olacak; iş tercihleriniz bu dönemde belirlenecek. Bu nedenle çok çalıştınız; yoruldunuz ancak yeni döneme başlıyorsunuz. Bu 2-3 yıl çalışmanız ve gayretiniz hem sizlerin bireysel mutluluğu hem de anne-babaların beklenti ve mutluluğu ile örtüşmesini istiyorum. Afyonkarahisar'ı unutmayın. İnsan için eğitimi aldığı şehir çok kıymetlidir. Sizlere de tavsiyem bu şehri unutmayın." dedi. Konuşmaların ardından tören; bölüm birincilerine plaket takdimi, mezun öğrencilerin temsili diplomalarını alması ve kep atmasıyla sona erdi.