AKÜ'den Yeni Öğrencilere Oryantasyon Eğitimleri: Kampüs Hayatı ve İmkânlar Detaylıca Tanıtıldı!

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Yeni Öğrencilere Oryantasyon Eğitimleri İle Yeni Akademik Hayata Hazırlıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi, yeni kazanan öğrencilerin üniversite yaşamına kolaylıkla adapte olabilmesi ve üniversitenin mevcut imkânlarını tam olarak bilerek eğitim sürecine başlayabilmeleri amacıyla özel bir program düzenledi. Bu program kapsamında öğrencilere, üniversitenin sosyal ve akademik olanakları hakkında bilgi verildi, varlığı yeni öğrenci topluluğunun kaynaşması sağlandı. Toplamda 12 fakülte, 1 devlet konservatuvarı ve 17 yüksekokul oryantasyon eğitimine ev sahipliği yaptı.

Oryantasyon eğitimi kapsamında üniversitenin kampüsü ve eğitim binaları, kütüphane ve sağlık hizmetleri, kongre merkezi ve diğer sosyal alanlar tanıtıldı. Akademik işlemler konusunda bilgilendirici oturumlar düzenlendi. İnternet kullanımından uzaktan eğitim ve sınav sistemi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ve ai yönerge ve yönetmeliklere dair detaylı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca öğrenciler için önem arz eden ders geçme, başarı sistemi ve danışmanlık hizmetleri, çift anadal/yandal ve yatay geçiş esasları hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

Oryantasyon eğitimleri sırasında, akademik birim yöneticileri, bölüm akademisyenleri, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli, Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli, kütüphane personeli ve psikologlar, öğrencilere bilgi aktarımlarında bulundu. Bu sayede öğrenciler, yeni akademik hayatlarına başlarken, üniversitenin sunduğu tüm olanakları doğru ve eksiksiz bir şekilde öğrenme fırsatı elde ettiler.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Oryantasyon Eğitimleri AKÜ