AKÜ'de NetCad Akademi protokolü imzalandı

TAKİP ET

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile NetCad Yazılım A.Ş. arasında eğitim, inceleme ve toplumsal katkı konularını kapsayan iş birliği 'NetCad Akademi' protokolü imzalandı.

Protokol imza töreninde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Uzaktan Eğitim MYO Müdürü Prof. Dr. Nusret Koca, Emirdağ MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ile NetCad Yazılım A.Ş. adına şirketin Yönetim Kurulu Üyesi, aynı vakitte Teknik Hizmetler ve Eğitim Direktörü, Tunç Emre Toptaş ile Eğitim Hizmetleri bölümünden Murat Öztürk yer aldı.

Üniversitelerin laboratuvarlarına, akademisyenlere ve öğrencilere daha çok destek olabilmek amacıyla NetCad firması aracılığıyla 2021 senesi itibarı ile ‘NetCad lisanslama modeli’ geliştirilerek, üniversiteler ‘NetCad Akademi’ kapsamına alındı. Üniversite laboratuvarlarında, akademisyenler NetCad Akademi sistemini bedava kullanabilecek. Yine protokol kapsamında NetCad lisanslarının eğitim-öğretim ve inceleme-geliştirme amaçlı  olarak üniversite laboratuvarlarının tamamında ve bireysel hesaplar ile IP kısıtlaması olmadan, sınırsız tüketimi sağlanacak. ‘NetCad SupportX’ destek hattı üzerinden akademisyenlerin, teknik personelin ve öğrencilerin 7/24 profesyonel teknik destek almaları, çevrimiçi NetCad eğitimlerine katılım ve bütün eğitim/proje dokümanlarına sınırsız erişim olanağı verilmesi gibi hizmetler de protokol kapsamında yer alacak.

Üniversiteler yapısında kurulan ‘NetCad Akademi’ler ile Mühendislik, İmar, Planlama, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Akıllı Şehircilik gibi sektörler amaç alınıyor. Bu hizmet ile söz hususu sektörleri yakından tanıyan, mesleki verisini teknoloji altyapısı ile bütünleştirmiş, nitelikli mezunlar yetişmesi amaçleniyor. NetCad firması bu kapsamda bilgisayar laboratuvarlarına, akademisyenlere ve bütün üniversite öğrencilerine bu hizmeti, ücretsiz  olarak sunuyor.