Akkonak Şehit Gökhan Şengül Ortaokulu, Depremzedelere Yardım İçin Kermes Düzenledi

TAKİP ET

Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi Akkonak Şehit Gökhan Şengül Ortaokulu, depremde zarar gören kardeş okullardan biri olan Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde bulunan Önsen Hopuru Ortaokulu'na yardım eli uzattı.

Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi Akkonak Şehit Gökhan Şengül Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ÇEDES (Çevreye Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında harekete geçerek depremde zarar gören kardeş okullardan biri olan Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde bulunan Önsen Hopuru Ortaokulu'na yardım eli uzattı. Bu amaçla, okul tarafından bir kermes düzenlendi.

Kermese, okulun yönetici ve öğretmenleri, veliler, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.  Kermes Kaya Medya Grubu bünyesinde bulunan Afyon Türk Tv ve Afyon Kent Haber tarafından görüntülendi. Kermese Akkonak Şehit Gökhan Şengül Ortaokulu Müdürü Emre Çetin, Müdür Yardımcısı Ali Akkoyun, Türkçe Öğretmeni Fatma Kumru, Matematik Öğretmeni Sevda Sayman, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şule Balta, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Gülsüm Şimşek ile okul yönetiminden Şaban Gencelli ve Şehit Gökhan Şengül'ün anne ve babası Emine ve Zeki Şengül de katıldı.

Kermeste, veliler tarafından hazırlanan hamur işleri ve tatlı ürünler satışa sunuldu. Elde edilen gelir, Önsen Hopuru Ortaokulu'na gönderilmek üzere ayrıldı. Bu örnek dayanışma ve yardımlaşma faaliyeti, depremzedelerin yaşadığı zorluklara destek olmayı amaçlamaktadır.

Akkonak Şehit Gökhan Şengül Ortaokulu'nun düzenlediği kermes, toplumun birlik ve beraberlik ruhunu göstermesi açısından önemli bir etkinlik oldu. Bu tür faaliyetler, öğrencilere dayanışma, yardımlaşma ve sosyal sorumluluk bilinci aşılamakta ve toplumsal değerlere katkı sağlamaktadır.





Akkonak Şehit Gökhan Şengül Ortaokulu Önsen Hopuru Ortaokulu