Akıllı Ev Otomasyonu

TAKİP ET

Hayatımızın her aşamasında evimizin güvenliği için çeşitli tedbirler almaya çalışırız.

Son teknolojik gelişmelerle güvenlik sistemleri çeşitleri artmıştır. Akıllı ev otomasyon sistemleri ile evinizin güvenliğini sağlayabilir ve nerede olursanız olun evinizi uzaktan kontrol edebilirsiniz. Interpoint Teknoloji firmasının yaptığı akıllı ev sistemlerinde güvenlik düzeyi üst sınırlardadır. Ev güvenlik sistemleri fiyatları seçilen güvenlik paketine göre değişmektedir. Bazıları sadece güvenlik kamera sistemi talep ederken, bazıları kamera sistemi ile birlikte uzaktan erişilebilir zil sistemlerini de istemektedir.

Güvenlik Sistemleri

Evinize yaptıracağınız akıllı ev otomasyonunda güvenlik sistemleri iç güvenlik ve dış güvenlik olarak ayrılabilir. İç güvenlik sistemlerinde evin içerisinde oluşabilecek gaz sızıntısı, elektrik ve su kaçakları gibi durum hissedildiğinde güvenlik sistemi evin girişindeki ana vanayı kapatarak tehlikeyi önlemeye çalışacaktır. Ayrıca çocuk tanımlı sistemlerde odada sadece çocuk olduğunda elektrik prizleri, ocak gibi sistemler çalışmayacaktır. Bunlar iç güvenlik sistemi olarak değerlendirilebilir. Dış güvenlik sistemi olarak bina giriş ve çevresi güvenlik kamerası, otopark giriş bariyeri gibi sistemlerdir. Dış güvenlik sistemleri akıllı ev otomasyonunda siz arabanız ile yaklaştığınızda bariyer otomatik açılacaktır.

Sistemin Kurulumu

Akıllı ev sistemlerinin kurulumun yapan Interpoint Teknoloji firması kurulacak sistemin her bir aşaması için size ayrı fiyat teklifleri sunuyor. Ev güvenlik sistemleri fiyatları kullanılacak kamera ve sensör sayısına göre değişmektedir. Sistemin kurulumu için evinizde internet bağlantısının olması gerekir. Kurulu sistemi uzaktan kontrol edebilmeniz ve bazı alarm durumlarının cep telefonunuza bildirilmesi için gereklidir. Sistem birden fazla otomasyondan oluşmaktadır. İstediğiniz otomasyonu kurdurabilirsiniz.

Güvenlik Kontrolü

E Akıllı Ev yapılacak olan akıllı ev sistemleri, sistemlerin kullanımı hakkında bilgiler vermektedir. Akıllı ev güvenlik sistemlerinin kontrolünü uzaktan yapmak mümkündür. İnsanlar genellikle güvenlik amacıyla akıllı ev sistemlerini kullanmaktadır. Hırsızlık olaylarına karşı tatilde olduğunuz dönemlerde akşamları belirli aralıklar ışıkların yakılması, gündüzleri perdelerin açılması, bazen müzik sesinin açılması gibi eylemler uzaktan erişim ile yapılabilmektedir. Evinizin zili çaldığında telefonunuza ileti gelecek ve siz bağlantı yaparak kameradan kimin geldiğini görebileceksiniz. İsterseniz sistem üzerinde o kişi ile sesli olarak konuşabilirsiniz.