Akdeniz'de 3,8 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre, 2 Kasım 2026 tarihinde Akdeniz'de 3,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Saat 08.59'da meydana gelen sarsıntının derinliği 13,6 kilometre olarak ölçüldü.
Akdeniz’de sabah saatlerinde meydana gelen deprem, bölgedeki sismik hareketliliği yeniden gündeme getirdi. AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, saat 08.59’da kaydedilen depremin büyüklüğü 3,8 olarak açıklanırken, sarsıntının yerin 13,6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Depremin merkez üssü Akdeniz olarak belirlenirken, konumu 33.7828 kuzey enlemi ve 25.7252 doğu boylamı koordinatlarıyla kayıtlara geçti.
DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ VE TEKNİK BİLGİLERİ
AFAD'ın açıkladığı ilk ölçüm verilerine göre deprem, Akdeniz açıklarında meydana geldi. Sarsıntının 3,8 ML büyüklüğünde olduğu ve yerin 13,6 kilometre altında gerçekleştiği belirtildi.
Depremin teknik verileri şöyle:
Depremin büyüklüğü: 3,8 ML
Merkez üssü: Akdeniz
Tarih: 2 Kasım 2026
Saat: 08.59
Derinlik: 13,6 kilometre
Enlem: 33.7828° Kuzey
Boylam: 25.7252° Doğu
DEPREM SONRASI İLK BİLGİLER
Depremin ardından bölgede herhangi bir can veya mal kaybı yaşandığına ilişkin doğrulanmış bir bilgi paylaşılmadı. Saha tarama çalışmalarının başlatıldığı yönünde bilgi verilmekle birlikte, çalışmalara ve olası hasar durumuna ilişkin ayrıntılı resmî açıklama bulunmuyor.
Bölgedeki gelişmelerin AFAD ve ilgili kurumların açıklamaları doğrultusunda takip edilmesi önem taşıyor.